Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, kızının ölümüyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP milletvekili Nurettin Canikli hakkında dava için dilekçe verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen yanıtta, Her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, ancak TBMM’de yapılacak bir oylama sonucu haklarında soruşturma açılabileceği belirtildi

Savcılık'tan Şaban Vatan'a: Soylu ve Canikli yargılanamaz

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, kızı için adalet arayışını sürdürüyor.

Baba Vatan kızının ölümüyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP milletvekili Nurettin Canikli hakkında dava açılması için dilekçe verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Gelen yanıtta her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, yargılanamayacağı belirtildi.

Şaban Vatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gerekli soruşturmayı yapmadığı ve AKP milletvekili Nurettin Canikli'nin olayı örtbas ettiğini öne sürerek dava açılmasını talep etti.

Şaban Vatan’a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yanıt geldi.

Yanıtta her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, ancak TBMM’de yapılacak bir oylama sonucu haklarında soruşturma açılabileceği, soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğu, bu konunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının görev yetkisinde olmadığı belirtildi.

savcilik-tan-saban-vatan-a-soylu-ve-canikli-yargilanamaz-778933-1.savcilik-tan-saban-vatan-a-soylu-ve-canikli-yargilanamaz-778934-1.

EMNİYETE ÇAĞIRILMIŞTI

Öte yandan Şaban Vatan, geçen hafta AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin şikayetiyle ifadeye çağrıldığını duyurmuştu.

Şaban Vatan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi Emniyetten Aradılar Nurettin Canikli Şikayetçi Olmuş İfadeye Çağırıyorlar Yarın ifade Vereceğim Yazıklar olsuBiz Ne Yaptık Demiyorlar Ellerinde Olan Sistemle Adalet Arayanları Durumlarını Eleştirenleri Hallerine İsyan Eden Babayı Suçluyorlar. Lanet olsun sistemlerine. Beni korkacak sınıyor. Atsınlar Hapise Amaçları akıl yargılaması ellerinde patladı rezil oldular. Şimdi haklı isyanım rezil ettiği için halleri bu"