Şavşat Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınan çok sayıda köpeğin hiçbir hijyen koşuluna uyulmadığı tesiste, herhangi bir görevli olmadan tutulduğu anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Merkezde tutulan bazı köpeklerin bakımsızlıktan öldüğü belirtiliyor. Görüntülere ilişkin açıklama yapan Şavşat Belediyesi, konuya ilişkin yasal sürecin başlatıldığını bildirdi.

Şavşat Belediyesi'ne ait hayvan rehabilitasyon merkezinde skandal görüntüler

HABER MERKEZİ

Artvin Şavşat Belediyesi’ne ait olan ve sokak hayvanları için tedavi ve rehabilitasyon hizmeti vermesi için yapılan merkeze ilişkin skandal görüntüler ortaya çıktı.

Yurttaşların, Şavşat Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içerisinde çektiği videoda, herhangi bir görevlinin bulunmadığı tesiste bazı köpeklerin bakımsızlıktan öldüğü belirtiliyor.

Yerde hareketsiz şekilde yatarken görüntülenen köpeklerin yer aldığı videoda, bazı köpeklerin de hijyenik olmayan ortamlarda bekletildiği görülüyor. Merkezde bulunan çok sayıda köpeğin yer aldığı tellerle çevrili alanlarda, köpekler için ayrılan mama ve su kapları ise boş duruyor.

Herhangi bir görevlinin bulunmadığı tesiste, bakım görmesi gereken çok sayıda köpeğin merkezin henüz tamamlanmadığı görülen inşaat halindeki alanlarında olduğu görüldü.

ŞAVŞAT BELEDİYESİ: YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Söz konusu görüntülere ilişkin açıklama yapan Şavşat Belediyesi ise barınak görevlisinin kısa süreyle merkezden ayrıldığı sırada kimliği belli olmayan bir şahsın çuval içerisinde getirdiği 6 yavru köpeğin barınağa bırakıldığını bildirdi.

Belediyenin olaya gerekli müdahaleyi yapacağı belirtilen açıklamada, "Barınağa görevli olmadan sahipsiz olarak bırakılan yavru köpekleri bırakan şahıs ve ilgililer hakkında yasal süreçle ilgili girişimler başlatılmıştır" denildi.

savsat-belediyesi-ne-ait-hayvan-rehabilitasyon-merkezinde-skandal-goruntuler-1133306-1.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barınak görevlisinin yemek artıklarını almak üzere barınaktan ayrıldığı sırada henüz kimliği belli olmayan bir şahıs tarafından çuval içerisinde getirilen 6 adet yavru köpek barınak dış kapısı üzerinden barınakta mevcut serbest dolaşma alanına bırakılmıştır.

Barınağın serbest dolaşım alanında serbest dolaşımda olan büyük köpekler bırakılan yavruları boğarak öldürmüştür. Sizlere iletilen görüntüler barınak önünden geçen araçlarda seyahat eden kişilerce çekilerek iletilmiştir.

Belediyemiz görevlileri saha denetimi sırasında barınakta yaşanan olumsuzluğu görmüş ve gerekli müdahaleyi yaparak, barınağa görevli olmadan sahipsiz olarak bırakılan yavru köpekleri bırakan şahıs ve ilgililer hakkında yasal süreçle ilgili girişimler başlatılmıştır."