Haziran Ardanuç ve Şavşat Meclisleri Ali Şeker ve Alper Taş'ın katılımıyla HAYIR buluşmaları gerçekleştirdi. Şeker TV'den canlı yayınlanan Şavşat buluşmasında Ali Şeker ve Alper Taş, anayasa değişikliğini ve HAYIR mücadelesini anlattı.

Şavşat'da HAYIR buluşması : Halkın HAYIR'ı Kazanacak

Haziran Ardanuç ve Şavşat Meclisleri'nin düzenlediği etkinliğe katılan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HAYIR mücadelesini anlattılar.

Şeker TV'den canlı yayınlanan Şavşat buluşmasında Ali Şeker'in yaptığı konuşma şöyle:

Başkanlık Türkiye'yi Kapı Kapı Bölecek, HAYIR Birleştirecek

"Memleketin bir ucundan bir ucuna Hayır’ın memleketin ne kadar hayrına olacağını anlatmaya çalışıyoruz. TRT, Meclis’teki tartışmayı yayınlamadı. 80 milyonun hayatını karartacak olan bu tartışmayı yayınlamadılar. Onlar ne yaptılar, ikinci lig takımlarının hazırlık maçlarını yayınladılar. Biz de bunu Meclis’ten yayınlamaya, halkı bilgilendirmeye çalıştık.

Anayasa yapıyorlar ama anayasa profesörlerinden görüş almak bir yana onları üniversitelerden attılar. 7 Haziran’da halk bir şey söyledi. 7 Haziran’da, Recep Tayyip Erdoğan meydanlara çıktı, 400 milletvekili ile Başkanlık istedi ancak tek başına iktidar da olamadı. Ancak, bu sonun başlangıcı olmasın diye korku ve şiddet ortamı yarattılar. Korktukları toplumu bir yere yönlendirdiler. Ancak buna bir yere kadar.

Tek parti iktidarında istikrar olur dediler. Ekonomide dolar 4 dolara kadar çıktı. İstikrar olacak dediler her yerde bombalar patladı. Ülkede istikrar da kalmadı huzur da kalmadı. Türkiye, AKP döneminde bölündü. Her yere tek devlet, tek millet yazıyorlar ama biz AKP dönemine kadar hiçbir zaman böyle bölünmemiştik. Biz halkı kapı kapı bölecek bu değişikliğe karşı birlik ve kardeşlik için HAYIR diyeceğiz.

Eğer evet demezseniz hainsiniz diyorlar. Kendi evetlerini anlatamıyorlar. Çünkü anlatacak bir şeyleri yok. Eğer anlatacakları bir şeyleri olsaydı, anlatırlardı. Tüm TV’lerden bangır bangır anlatırlardı. Bilgilendirilirse halk bu anayasaya yüzde 99 HAYIR der. Ama halkın gözünden kaçırmaya çalışıyorlar. Başka başka konuları gündem yapıyorlar. Buna Türk Tipi Başkanlık diyorlar doğrusu bu Recep Tayyip Erdoğan tipi diktatörlüktür."

savsat-da-hayir-bulusmasi-halkin-hayir-i-kazanacak-247641-1.

Alper Taş : Devletin Evet'ine Karşı Halkın HAYIR'ı Kazanacak

Etkinlikte konuşan Alper Taş ise şu ifadeleri kullandı:

"OHAL şartlarında referandumlar darbe sonrasında olur. Darbeyi yapanlar, darbe koşullarında anayasa değişikliği dayatırlar. Bizde de 15 Temmuz’da darbe girişimi oldu. Darbe başarısız oldu ama darbe girişimine muhatap olanlar, OHAL şartlarında ülkeyi referanduma götürüyorlar. Cumhurbaşkanı, kampanyayı başlattı açılışlar yapıyor. Mevcut anayasaya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, anayasayı ihlal ederek evet kampanyası yürütüyor. Adil ve eşit olmayan bir referandumdayız. Evet’i devlet örgütlüyor. MİT’ten Emniyet’e imamlara kadar evet devleti var, karşısına da halkın Hayır’ı var. 16 Nisan’da evet devletine karşı halkın HAYIR’ı kazanacaktır. Kazanacağız derken bunu boş bir inanç olarak söylemiyorum. Bütün veriler bunu gösteriyor. AKP’nin anlatacak hiç bir şeyleri yok. Bunlar yalan oldu dolan oldu. Hukukta, sağlıkta, eğitimde ne anlatacaklar. Bunların ne anlattıklarına bakalım. 2010’da referandum oldu. O dönemde Evet’i kim örgütledi. Fethullah Gülen ve Erdoğan örgütledi. Evet verirseniz memleket demokrasiye kavuşacak, hem de ileri demokrasiye kavuşacak dediler. Aradan 7 yıl geçti memlekette demokrasi var mı, yok! Ekonomi büyüyecek diyorlar, 2010’da aynısını söylediler. Ne oldu, 7 yıl sonra ekonomi büyüdü mü, işsizlik azaldı mı yok. Yargı özgürleşecek dediler 2010’da. Şimdi Erdoğan, geçen gün ‘yıpranan yargı yükselişe geçecek’ diyor. Demek ki yargı vesayeti de ortadan kalkmamış. Anaların göz yaşı dinecek, huzur gelecek dediler. Geldi mi, gelmedi. 2010’da Erdoğan’ın yanında Fethullah Gülen vardı. Şimdi Bahçeli’yi yanına almış aynısını anlatıyor. Bunlara inanacak mıyız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bir de bunlar 2010’da solcuları da darbeci ilan etmişlerde, hatırlarsınız. Evet deyin darbeler dönemi kapansın dediler. Peki sonra ne oldu. Birisi 15 Temmuz’da askeri darbe girişiminde bulundu. Erdoğan’da sürekli sivil darbeler yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimini Evet’in gerekçesini haline getiriyorlar. 15 Temmuz darbe girişimine dayandırıyorlar. Erdoğan, Hayır diyenler 15 Temmuz’un destekçisi olur diyorlar. Bu nasıl bir bakış açısı. 15 Temmuz akşamı Meclis bombalandı. Darbeciler 15 Temmuz gecesi Meclisi fiziki olarak yok etmek istediler. Siz de şimdi Meclis’i fiili olarak yok etmeye çalışıyorlar. Adı kalacak hiçbir yetkisi ve işlevi olacak. Bu nasıl 15 Temmuz’la hesaplaşmadır. Darbecilerin aynısını yaparak darbecilerle nasıl mücadele edeceksiniz anlatın bakalım. Meclis işlevsizleştiriliyor. Milletvekilleri yetkisizleştiriliyor. Ülkeyi kim yönetecek, Cumhurbaşkanı ve onun atadığı bürokratlar. Bunları halk değil Cumhurbaşkanı seçecek. Şimdi, bürokrasinden yakınıyorlar. Bu sistem bürokrasinin daniskasıdır."