Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Libya’ya gitti. Konuya ilişkin açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Libya’da mevcut meşru hükümetle çalışmaların çok ciddi ve kararlılık içerisinde sürdürülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Akar ve Orgeneral Güler Libya’da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

AA'nın aktardığına göre, Mitiga Havaalanı'na inen Akar ve Güler askeri törenin ardından mutabakat kapsamında oluşturulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığına gitti.

ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da "Libya'da meşru ve var olan hükümetle aramızdaki çalışmaların ciddi ve kararlılık içinde sürdürülmesi lazım, yapılan iş budur. Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla Libya'daki süreci çok daha yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz. Libya’da mevcut meşru hükümetle aramızdaki çalışmaların çok ciddi ve kararlılık içerisinde sürdürülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

MACRON TÜRKİYE'NİN LİBYA POLİTİKASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Libya politikası nedeniyle suçladığı Türkiye'nin davranışlarının cezai sorumluluk taşıdığını söyleyerek, ""Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si Libya'daki askeri varlığını artırdı ve Suriye'den cihatçı savaşçıları yeniden toplu olarak Libya'ya getirdi" diye konuşmuştu. Macron ayrıca, erdiği hiçbir taahhütü yerine getirmemekle suçladığı Türkiye’ye yönelik, “Fransa, Ankara'yı savaşın yaşandığı ülkede ateşkesin sağlanmasının önündeki bir engel olarak görüyor" demişti.