CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işe aldığı bir personeline dair güvenlik taraması ve adli süreç, ‘belediyeye tuzak mı kuruldu’ sorusunu gündeme getiriyor. İsmail Saymaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi haberdar edilmediği gibi A.Ş.’nin gözaltına alınması için 17 Ekim’de işe girmesi beklendi” dedi.

Saymaz, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kurulan tuzağı yazdı: Rapora eklememişler
Fotoğraf: İHA

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin (MBB) 26 Ekim’de gözaltına alınarak tutuklanan, 22 Kasım’da da beraat kararıyla tahliye edilen personeli A.Ş. hakkındaki işe alım sürecine dair dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne kurulan tuzak” başlıklı yazısında, A.Ş.'nin de yer aldığı isim listesinin 21 Eylül'de Mersin Valiliği'ne gönderildiğini aktardı. Valilik'ten 30 Eylül’de verilen yanıtta A.Ş. için “Arşiv araştırmasında herhangi bir kayda rastlanılmamıştır” denildiğini belirten Saymaz, A.Ş.'nin 17 Ekim'de işe alındığını kaydetti. Yazıya göre A.Ş., işe başladıktan 9 gün sonra ise gözaltına alındı. Saymaz, A.Ş. hakkındaki dosyaya giren iddiaların ise, Valiliğin 30 Eylül'de verdiği yanıttan 3 gün önce, 27 Eylül'de bilindiği halde dosyaya eklenmediğini söyledi.

"İŞE GİRMESİ BEKLENDİ"

Saymaz'ın yazısında özetle şu ifadelere yer verildi:

“A.Ş., çıktığı ilk duruşmada beraat etti ve tahliye oldu.

Buna rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen hafta açıkladığı, MBB’de PKK ile irtibat ve iltisaklı 54 çalışan listesine A.Ş. de girdi. Oysa A.Ş.’nin tutuklandığı operasyon, “CHP’li belediyeler PKK’lı yuvası gibi” dedirtmek için MBB’ye kurulmuş bir tuzağı andırıyor.

Neden mi?

Bildikleri halde uyarmadılar

A.Ş., MBB’nin otobüs şoförü ilanına başvurdu. Yazılı sınavı ve mülakatı geçti. MBB, 21 Eylül’de A.Ş.’nin de aralarında olduğu 146 kişilik isim listesini, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması için Mersin Valiliği’ne gönderdi.

Valilik 30 Eylül’de verdiği yanıtta A.Ş. için “Arşiv araştırmasında herhangi bir kayda rastlanılmamıştır” dedi.

Belediye, 42 yaşındaki A.Ş.’yi 17 Ekim’de işe aldı.

Dokuz gün sonra Mersin Emniyeti, “Kayda rastlanılmamıştır” görüşünü kendisi belirtmemiş gibi A.Ş.’yi gözaltına aldı.

Dosya açıldığında fark edildi ki…

Meğer Emniyet, belediyenin talep ettiği güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması henüz sonuçlanmadan, gelen şikayet üzerine A.Ş.’nin twitter hesabında araştırma yapmış.

Raporda A.Ş.’nin PKK’yı, terör eylemlerini ve Öcalan’ı konu alan 25 paylaşımı beğendiği saptanmış.

Raporun tarihi ne?

27 Eylül.

Valiliğin belediyeye yanıtı ne zaman?

30 Eylül.

Demek oluyor ki bu ‘beğeniler’ üç gün önceden bilindiği halde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına dahil edilmesi gerekirken edilmemiş.

MBB haberdar edilmediği gibi A.Ş.’nin gözaltına alınması için 17 Ekim’de işe girmesi beklendi. İş başı yapınca kapan MBB’nin üzerine kapandı.

A.Ş., ifadesinde, “Beğeni yaptığımı hatırlamıyorum” dese de PKK propagandasından tutuklandı. Bu sayede “CHP’li belediyenin PKK’lı çalıştırdığı” mesajı verildi.

Ya sonra?

Amaç gerçekleştiği için…

Tutuklandıktan 11 gün sonra, 7 Kasım’da A.Ş.’ye dava açıldı.

İlk duruşma 22 Kasım’da görüldü.

Beraate karar ver mahkeme A.Ş.’yi tahliye etti.

A.Ş.’nin 17.400 TL’lik vekalet ücreti de Hazine’den ödendi, iyi mi?"