Schubert Sanat Müzik ve Sahne Sanatları’nın ilk yıl sonu gösterisi dün Ankara'da gerçekleşti. Schubert Sanat Müzik ve Sahne Sanatları’nın Kurucusu Aksu, "Benim felsefem ve benim manifestom çocuklara ulaşmak" diyor.

Kaynak: ANKA
Schubert Sanat, yıl sonu gösterisi Ankara’da yapıldı

Schubert Sanat Müzik ve Sahne Sanatları’nın ilk yıl sonu gösterisi dün (9 Haziran)  Ankara’da, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte her yaştan çocuk; bale, Latin dans, folklor, prodiges, çello, piyano performanslarını sergiledi.

Schubert Sanat Müzik ve Sahne Sanatları’nın Kurucusu Esra Aksu, etkinliğe ilişkin, "Benim felsefem ve benim manifestom çocuklara ulaşmak. Ben, onları profesyonel müzisyen olarak yetiştirmeye çalışmıyorum. Amatör olarak iyi müzik dinleyen doktorlara dönüşmelerini, bale yapabilen ya da dans edebilen yöneticiler olmalarını istiyorum. Ailelere bir çağrım olacak: Sanat, müzik, dans, hareket ve ritim, çocukların hayatına inanılmaz bir vizyon katıyor. Ben bu işi yapmadan önce bunun böyle olduğunu hiçbir zaman bilmiyordum. Ve gördüm ki, dokunduğumuz her çocukta başka bir duruş, bakış, dokunuş değişiyor" dedi.

Aksu, şöyle konuştu: 

"Bu Schurbet’in ilk etkinliği değil ama kendi konser salonu dışındaki ilk büyük organizasyonu. Aslında Schubert Müzik ve Sahne Sanatları’nın 100 kişi kapasiteli çok güzel bir konser salonu var ancak burada daha çok çocuğu ağırlamak, danslarla beraber bir şov hazırlamak ve velilerimize sunmak istedik. Bu bizim ‘Schubert Şov’umuz, yıl sonu gösterimiz. Umarım diğerleri de her sene olmaya devam edecek.

"3 YAŞINDAN İTİBAREN ÇOCUKLARLA ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ"

Bu akşam; bale, Latin dansları izleyeceğiz. Bizim ‘Prodigies’ diye bir erken müzik eğitimimiz var, gerçekten Türkiye’de ilk denebilecek bir konsepte sahibiz bu konuda. Piyano öğrencilerimiz, piyanistlerimiz, bateri öğrencimiz ve bir solumuz var. 3 yaşından itibaren çocuklarla çalışmaya başlıyoruz. 3 yaşta erken müzik eğitimiyle başlıyoruz. Hatta baleyle de başlamış oluyoruz, mini jimnastik ve bale olarak. Ve sonrası zaten sınırsız. Schubert, 4 yıldır faaliyet gösteren bir müzik okulu. İsmi besteci Franz Schuber’tin ismi. Bizim ilk okulumuz, onun esintilerini taşıyan hem romantik hem eğlenceli bir okuldu. Ona ithafen yaptığımız bir isimdi ve çok sevdik. Schubert ismi bizimle çok özdeşleştiğine inandığımız bir isim.

Benim hayat amacım bence bu. Benim felsefem ve benim manifestom çocuklara ulaşmak. Ben, onları profesyonel müzisyen olarak yetiştirmeye çalışmıyorum. Amatör olarak iyi müzik dinleyen doktorlara dönüşmelerini, bale yapabilen ya da dans edebilen yöneticiler olmalarını istiyorum. Tek istediğim şey bu. Amatör de olsa müzikten anlasınlar istiyorum. Bu benim manifestom; Schubert’in manifestosu. O yüzden bu şekilde kuruldu, bu şekilde bu manifestosuyla da devam edecek.

"DOKUNDUĞUMUZ HER ÇOCUKTA BAŞKA BİR DURUŞ, BAKIŞ, DOKUNUŞ DEĞİŞİYOR"

Ailelere bir çağrım olacak: Sanat, müzik, dans, hareket ve ritim, çocukların hayatına inanılmaz bir vizyon katıyor. Ben bu işi yapmadan önce bunun böyle olduğunu hiçbir zaman bilmiyordum. Ve gördüm ki, dokunduğumuz her çocukta başka bir duruş, bakış, dokunuş değişiyor. İnanın, hayatlarını değiştiriyor. Küçücük, bir yıllık geldiğiniz bir piyano, bale dersi bile onların yürüyüşüne, kendilerini ifade etme şekillerine, konuşmalarına kadar çok büyük bir katkı sağlıyor. Bu artık gözle görülür bir şey ve bene bu olanağı onlara bir şekilde sunmaları gerekiyor."

DENİZ AKSU: LATİN VE STANDART DANSTA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUM VAR

Latin dansta Türkiye şampiyonu ve Schubert Sanat öğrencisi Deniz Aksu da sanat deneyimini şöyle anlattı:

"Şu an 10 yaşındayım, Temmuz’un 21’inde 11 olacağım. Ben genelde daha çok dansla uğraşıyorum ama bateri ve dansla çok uğraşıyorum. Yaklaşık 3 yıl, kurulduğundan beri buradayım. Latin ve standart dansta Türkiye şampiyonluğum var, bu sene aldım. Dansı çalışa çalışa bir süre sonra eğlenmeye başlıyorum. Bateri zaten normal bir eğlence benim için. Bateriye Schubert kurulunca başladım. Ne parça verseler artık kafamda ritim kurabiliyorum çünkü çok çalıştım. Bu gece, dans edeceğim ve eşlikle bateri çalacağım."