Scooter kazası ölümünde olay yeri keşfi yapılacak
Dilara Gül

İstanbul Şişli’de scooter kullanıcısı 23 yaşındaki Dilara Gül'ün ölümüne dair yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz 2022’de Gül’e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıla kadar hapsi istenen sürücü Hakan Akçelik'in yargılandığı davada, olay yerinde keşif yapılmasına karar verildi.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 3'üncü duruşmada, tutuksuz sanık Akçelik ve Gül'ün annesi Neşe ile babası Arif Gül hazır bulundu. Tanık olarak dinlenen Miray Aydın iki otomobilin yol boş olduğu için hızla geçtiğini ve 20 metre ileriden çarpma sesi geldiğini duyduğunu belirtti.

Sanık avukatı, "Tanık ifadelerinin kamera kayıtları dikkate alındığında olayı aydınlatmaya yönelik katkısı yoktur. Müvekkilimiz kaçmadığını ispat etmiştir. Yurt dışı yasağı ve imza verme şeklinde uygulanan adli kontrolünün kaldırılmasını talep ederim" dedi. Şikâyetçi avukatı ise olay yerinde keşif yapılmasını ve adli kontrolün devamını talep etti. Mahkeme, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, henüz keşif yapılmadığı gerekçesiyle sanık hakkındaki adli kontrolün kaldırılması talebini reddetti. Kaza görüntülerinin CD halde sunulması için süre veren mahkeme, 9 Aralık'ta resen seçilecek trafik bilirkişisi refakatinde mahallinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Scooter tartışması devam ederken gençler neden kullandıklarını anlattı. Gençlerin çoğu, kaza geçirmesine rağmen trafiğe girmeden okula ya da işe daha hızlı gittikleri için scooterları tercih ettiğini söyledi. Özellikle gece yaşanabilecek kazaların önüne geçebilmek adına fosforlu yeleklerin işe yarayacağını düşünenler kadar araç sürücülerinden hoşgörü talep edenler de oldu. Bir yere yetişmesi gerektiğinde scooter kullandığını söyleyen Ela Erdem, “Vakitten kazandırdığı için kullanıyorum. Ama tehlikeli hatta defalarca düştüm. Genelde bir yere yetişmem gerektiğinde tercih ediyorum” dedi. DHA