SDG: ABD uzun yıllar Suriye’de kalacak, Rojava İncirlik’e alternatif olabilir

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Telal Silo, ABD’nin, cihatçılar mağlup edildikten sonra da bölgede uzun bir süre kalacağını belirterek “ABD ve Rojava yönetimleri arasında uzun vadede askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmalar olacaktır” dedi. Silo ayrıca, Rojava’daki üslerin İncirlik’e alternatif olabileceğini söyledi.

SDG Sözcüsü Telal Silo, ABD güçlerinin, cihatçılar mağlup edildikten sonra da bölgede uzun bir süre kalacağını ve Rojava’yla kalıcı bağlar kuracağını öngördüğünü söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Silo, “ABD’nin, onlarca yıl için bir strateji politikası var. ABD ve Rojava yönetimleri arasında uzun vadede askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmalar olacaktır” dedi. Silo ayrıca, ABD’nin IŞİD bittikten sonra da bölgede stratejik çıkarlarının devam edeceğini belirtti.

“Rojava’daki üsler İncirlik’e alternatif olabilir”

ABD’nin bölgede kurduğu askeri üslere ilişkin konuşan Silo, “Son zamanlarda bir askeri havaalanı için güvenli bölge oluşturulması ihtimalinden söz ettiler. Bunlar sadece başlangıç. Onlar sadece çekilmek için destek vermediler. ABD bu desteği tümüyle karşılıksız sunmuyor” ifadelerini kullandı.

SDG Sözcüsü Silo, Rojava’nın ABD güçleri için yeni bir üs haline gelebileceğini belirtti ve İncirlik Hava Üssü’ne atıfta bulunarak, “Belki Türkiye’deki üsse alternatif olabilir” dedi.

Geçtiğimiz ay YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, ABD’nin Rojava’da 7 askeri üs kurduğunu söylemişti. Hemo, en büyüğü Kobani’de olmak üzere, Haseke’de iki, Kamışlı, Derik, Tel Abyad ve Menbiç’te de birer üs bulunduğunu belirtmişti.