Suriye Demokratik Güçleri, Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda tutulan 600’den fazla IŞİD tutuklusunun ‘af anlaşması’ kapsamında serbest bırakıldığını duyurdu.

SDG, Suriye'de 631 IŞİD tutuklusunu serbest bıraktığını açıkladı

Gövdesini Kürt güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Suriye'nin kuzeyindeki kamptan, IŞİD'le bağlantılı 631 tutuklunun serbest bırakıldığı açıklandı.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Suriye Demokratik Konseyi (SDK) sözcüsü Emced Osman, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "eli kana bulaşmamış" kişilerin bırakıldığını söyledi. Osman, yurt dışı bağlantısı olan IŞİD tutuklularının da serbest bırakılmadığını ifade etti.

Tahliyelerin Türkiye sınırına yakın Kamışlı bölgesindeki bir tutuklu kampından gerçekleştiğini vurgulayan Osman, tutukluların yapılan af anlaşması uyarınca serbest bırakıldıklarına ve başka tutukluların da tahliye edileceği bilgisini verdi.

KÜRT TARAFI, BATILI MAHKUMLARI GERİ GÖNDERMEK İSTEMİŞTİ

SDG, aralarında yabancıların ve ailelerinin olduğu binlerce IŞİD tutuklusunun bulunduğu kampları kontrol ediyor. Bugüne kadar SDG, Batı ülkelerinden yabancı IŞİD'cileri geri almalarını talep etmiş ancak bu talep kamu güvenliği ve diplomatik temsilcilerinin bu kişilerle teması olmadığı gibi gerekçelerle reddedilmişti.

Batı ülkeleri ise sadece çocukların geri alınmasını kabul etmişti.