SDP baskını: Onur Öncü'nün de aralarında olduğu dört kişi serbest bırakıldı

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Kadıköy İlçe Örgütü ve Gelecek gazetesinin bulunduğu binaya 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen baskında gözaltına alınan BirGün Medya çalışanı Onur Öncü'nün de aralarında olduğu dörtdört kişi serbest bırakıldı.SDP Kadıköy İlçe Başkanı Ufuk Erhan tutuklanırken, Gelecek gazetesi çalışanları Ezgi Aydın ve Sera Yelözer de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde savcı karşısına çıkan Öncü’yü ailesi de yalnız bırakmamıştı.

Adliyeye çıkarılmadan önce ek gözaltı süresi verilen Öncü gibi gençlerin baskı altına alınmak istendiğini vurgulayan baba Düzgün Öncü, “Yeni yasanın ilk uygulaması bu, gençleri sindirmeye çalışıyorlar. Onur’un herhangi bir yasadışı iş yapmayacağını çok iyi biliyoruz, oğlum haber için oradaydı, serbest bırakılmasını istiyorum” demişti.

Teyzesi Seliha Erol ise “Onur’un suçsuz olduğunu biliyoruz. Gençlerin gazetecilik yapmasına bile izin vermiyorlar. Yeğenimin yanındayım sonuna kadar” ifadelerini kullanmıştı.

TGS: BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİ
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) sendikası da Onur Öncü'nün gözaltında tutulmasına tepki gösterdi. TGS İstanbul şubesi Başkanı Gökhan Durmuş, "Gelecek gazetesine yapılan baskın ve meslektaşlarımızın günlerdir keyfi biçimde gözaltında tutulması basın ve ifade özgürlüğünün ihlalidir. Halkın haber alma hakkına müdahaledir. Üyemiz Onur Öncü'nün ve gelecek gazetesi emekçisi arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Türkiye demokratikleşecekse basın özgürlüğüne yönelik müdahalelere, baskılara son verilmelidir" dedi.

Öncü’nün yanı sıra baskında altı kişi daha gözaltına alınmıştı.

SDP’lilere ek gözaltı süresi istendi
SDP Kadıköy ilçe örgütü binasına polis baskını: 7 kişi gözaltına alındı