SDP’lilere ek gözaltı süresi istendi

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Kadıköy İlçe Örgütü ve Gelecek gazetesinin bulunduğu binaya 26 Mayıs’ta gerçekleştirilen baskında gözaltına alınan ve aralarında BirGün Medya çalışanı Onur Öncü gibi gazetecilerin de olduğu yedi kişi için ek gözaltı süresi verildi.

SDP Genel Merkezi İstanbul İrtibat Bürosu'nda polis baskınına dair basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sosyalist Kadın Meclisleri(SKM) Sözcüsü ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu, HDP İlçe Eş Başkanı Besim Yılmaz ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de katıldı.

‘ARAMA HUKUK DIŞI’
SDP Hukuk Komisyonu adına açıklama yapan Zehra Şahin, sabah saatlerinde taziye çadırına polisin geldiğini ve kızıl bayrakların kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Bayrak rengine dahi karışan polisler, saat 16:30'da SDP ilçe binasına içeride arama yapmak gerekçesiyle saldırdılar. Gazeteci arkadaşlar ve bizler duruma ilişkin karşı çıktık" diye konuştu.

Ters kelepçe ile gözaltı alınanların usulsüzce bir odaya kapatıldığını hatırlatan Şahin, "Arama kararının aslını istedik. Kararın aslını polis göstermedi. Usulüne uygun arama olmadıkça aramada bulunmayacağımızı söyledik. Arama saatlerce sürdü. Bu bir partiyi kriminalize etme halidir. Tüm bu olanlara karşı, suç duyurusunda bulunacağız. Yasal bir parti binası bu şekilde aranmaz. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde 5 arkadaşımız hala gözaltında tutuluyor. Bedrettin Akdeniz'in acısını bile bizlere yaşatmadılar" dedi.

SDP Kadıköy ilçe örgütü binasına polis baskını: 7 kişi gözaltına alındı