İSTANBUL, Bursa ve Ankara’da düzenlenen ve ‘Devrimci Karargah’ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan aralarında siyasetciler ve bazı dargilerde görev alan kişilerin de yer aldığı 17 kişiden 13’ü tutuklandı. Önceki gün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edilenler 2 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) üyeleri, Red Dergisi, Bilim ve Gelecek Dergisi çalışanları ile Eskişehir Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı’nın kullandığı telefonun SIM kartının sahibi olduğu öne sürülen 15 kişi ise, ‘örgüt üyesi’ olduğu gerekçesi ile tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yaklaşık 6 saat boyunca nöbetçi savcı ve hakimin incelediği ve değerlendirdiği dosya sonucu, gece yarısı mahkeme heyeti karşısına çıkan 15 kişi için dün sabah saatlerinde karar çıktı.
Mahkeme 15 kişi’den Sultan Ç. ve Özgür A.’yı  serbest bırakırken, 13 kişinin ise tutuklanmasına karar verdi.

DAHA ÖNCE 8 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
'Devrimci Karargah'a yönelik daha önce iki operasyon yapılmış ve en 5 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu 8 kişi tutuklanmıştı. 10 kişi ise, tutuksuz yargılanıyordu.
İkinci operasyonun davasında 4 kişi tahliye edilirken, ilk operasyonda açılan ve 17 kişinin yargılandığı, ''Devrimci Karargah'' ana davası, ikinci operasyon davası ile birleştirilmişti.