Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 4 kez dünya şampiyonu Sebatsian Vettel ile ilgili "Üst düzey bir yönetim pozisyonu için geri dönmesi imkansız değil" dedi. Vettel ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Marko, üst yönetimde bir pozisyon bulabilirse bunun ona cazip gelebileceğini ifade etti.

Sebastian Vettel, Formula 1'e yönetici olarak dönebilir
Fotoğraf: DepoPhotos

Formula 1'de bu geride bıraktığımız sezon Aston Martin takımıyla yarışan ve emekli olan Alman pilot Sebastian Vettel'in, Red Bull takımına yönetici olarak geri dönebileceği konuşuluyor.

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Sky Sports Almanya'ya yaptığı açıklamada, "Üst düzey bir yönetim pozisyonu için geri dönmesi imkansız değil" dedi.

Vettel ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Marko, üst yönetimde bir pozisyon bulabilirse bunun ona cazip gelebileceğini ifade etti.

Marko, açıklamasına şunları ekledi: "Bu iş için kesinlikle potansiyeli ve kişiliği var ama şimdilik birkaç ağaç dikmesine izin vereceğiz."

Sebastian Vettel (solda) ve Helmut Marko (Fotoğraf: DepoPhotos)Sebastian Vettel (solda) ve Helmut Marko (Fotoğraf: DepoPhotos)

Red Bull Takım Patronu Christian Horner da yaptığı açıklamada, "O, her zaman tarihimizin bir parçası olacak. Hatta onun adını taşıyan bir binamız bile var" demişti.

Horner ayrıca, "Kendisi yapmayı seçtiği her şeyde sinir bozucu derecede iyi birisi, eğer bu tür bir yoldan gitmeyi seçerse görevini layığıyla yerine getireceğinden eminim" ifadelerini kullanmıştı.

SEBASTİAN VETTEL'İN FORMULA 1 KARİYERİ

Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 grand prix ve 57 "pole" pozisyonu kazandı, 122 kez de podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Tecrübeli sürücü, 53 grand prix zaferiyle Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher'in (91) ardından en çok yarış kazanan sürücüler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Vettel, en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar arasında Hamilton (7), Schumacher (7) ve Juan Manuel Fangio'dan (5) sonra 4. sırada bulunuyor.