Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerine giderken 21 yıllık iktidarında ülkeyi felakete sürükleyen AKP seçimi kazanabilmek için vaat ve ‘müjde’ yağdırıyor. Bu kez de Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili de büyük bir müjde verebiliriz” dedi.

Kaynak: AA
Seçim öncesi AKP 'müjde' yağdırıyor: ‘Şimdi sıra petrolde…’
Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Şimdi sıra petrolde. Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili de büyük bir müjde verebiliriz. Bekleyin. Böylece inşallah ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını makus talihinde hep birlikte yenmiş olacağız." dedi.

Bakan Dönmez, Tunalı Mahallesi Gaffar Okan Caddesi'nde düzenlenen Roman Buluşması'na katıldı.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervine dair konuşan Dönmez, "Allah onlara akıl fikir versin. İnanmayan yine inanmıyor. Gazı orada günlerce yaktık, gene inanmıyor. Dedim ki inanmayanlara 'Gelin, bir tur yapalım. Her şey bizden. Gidin bir bakın orada neler yapmış bu insanlarımız?' Dediler ki 'Biz gitmeyiz' Niye? Zaten inanmıyoruz. Bunlara yapacak bir şey yok. Şimdi ocaklarında yanmaya başlayacak. Belki yine inanmayacaklar” ifadelerini kullandı.

Verilen bedava doğalgaz miktarından bahseden Bakan, “Ben şuna inanıyorum. Biz aziz milletimize verdikçe Rabbim de bize veriyor” iddiasında bulunan Dönmez, “Arkası gelecek. Verdik ya size şimdi bedava gaz. Dua edin çoğalacak, bereketlenecek. Şimdi sıra petrolde. Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili de büyük bir müjde verebiliriz. Bekleyin. Böylece inşallah ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını makus talihinde hep birlikte yenmiş olacağız” diye konuştu.