CHP MYK, kötü ekonomik göstergeler ve iktidarın sebep olduğu yönetim krizi gündemiyle toplandı. CHP Sözcüsü Öztrak, “Seçim sandıkları hemen kurulsun” dedi.

Seçim sandığını hemen kurun

BirGün ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Enflasyon ve döviz kurundaki yüksek artışın gündeme geldiği toplantıda, AKP’nin ülkede bir yönetim krizine sebep olduğu değerlendirmeleri yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından halkla teması artırması yönünde talimat verdiği toplantıda, erken seçim ihtimalinin her geçen gün arttığı ifade edildi.

MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Sandık ivedilikle kurulmalı” dedi.

İktidara olan güvenin tamamen yol olduğunu ifade eden Öztrak, “Güven ruh gibidir. Terk ettiği bedene geri dönmez. Artık ne Erdoğan’a ne de kadrolarına güven kalmıştır. Dolayısıyla yapılacak ilk iş, seçim sandığının ivedilikle milletin önüne gelmesidir” dedi.

YENİ KADROLAR ÜLKEYİ YÖNETMELİ

AKP’nin bir daha seçim kazanma şansı kalmadığını anlatan Öztrak, MYK’nin ardından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Ülke yeni kurallarla, yeni kurumlarla, yeni kadrolarla yönetilmelidir. CHP bunu gerçekleştirmeye hazırdır. Gelir gelmez ilk işimiz, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sahip çıkacak, liyakatli, güvenilir, saygın, itibarlı bir başkanı atamak olacaktır. Ardından güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemle kuvvetler ayrılığını güçlendireceğiz. Can ve mal güvenliğini, kişi hak ve hürriyetlerini güvence altına alacağız. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Böylece hem ekonomide öngörülebilirliği artıracağız, hem de ülkede huzuru sağlayacağız.”

YOLSUZLUĞA KARŞI MÜCADELE SÖZÜ

“Yolsuzlukla mücadelenin yasal altyapısını güçlendireceğiz. Kamu İhale Yasası’nı, uluslararası kabul görmüş normlara uygun hale getireceğiz. Kamu yatırımlarında etkinliği sağlayacağız. Kara parayla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sistematik vergi affı uygulamasına son vereceğiz. Herkesin vergisini rahat rahat ödeyeceği ekonomik ortamı sağlayacağız. Türk lirasının istikrarını sağlayacağız. Sermayenin bol olduğu dönemlerde, döviz rezervlerimizi güçlendirme dahil gerekli makro-ihtiyati tedbirleri uygulayacağız.”