Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala İzmir Karabağlar'da yurttaşlara kömür dağıtıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Meclis'e bir soru önergesi verdi.

Seçim yaklaştı kömür sezonu açıldı!

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala İzmir Karabağlar'da yurttaşlara kömür dağıtıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e bir soru önergesi verdi.

Yüksel, "Bu senaryoyu referandum öncesi gördük. AKP yoksul yurttaşın oyuna ipotek altına almaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aba altından sopa gösteriyorlar" dedi.

"AKP iktidarı insanlarımızı muhtaç hale getirip, seçim öncesi dağıttıkları kömür, makarna gibi şeylerle oylarını almaya çalışıyor" diyen Yüksel, Yüksel, önergesinde şunları sordu: "2003'ten itibaren toplam kaç ton kömür dağıtıldı? Satın alımlarda kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle açılan soruşturma ve dava var mı? Yaz aylarında kömür dağıtımının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük bir yatırım olduğu iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?