Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak ara zamma ilişkin bir kez daha seçim sonrasına işaret ederek "Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Seçim yaklaştıkça mesajlar sıklaştı: Bakan Bilgin'den 'asgari ücret' açıklaması
Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçime sayılı günler kala asgari ücrete ara zam söylemlerini sıklaştırdı. 

Daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücrete 'temmuz' zammı konusundaki ifadelerini seçim öncesi sık sık tekrarlayan Bilgin, "Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız" dedi.

Bilgin, şunları söyledi: "2023 yılı asgari ücreti 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz."

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA 

Açlık sınırı nisanda da asgari ücreti solladı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) verilerine göre açlık sınırı 10 bin 135,50 TL’ye çıkarken yoksulluk sınırı ise 33 bin TL oldu.

Bekâr bir çalışanın aylık toplam yaşama maliyeti ise nisanda 13 bin 165 TL’ye ulaştı.