Seçimi beklemişler!
AKP’li Çekmeköy Belediyesi onlarca yurttaşı sokağa attı. (Fotoğraf: ANKA)

Haber Merkezi 

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi, Nişantepe Mahallesi'ndeki gecekondu mahallesinde kaçak olduğu gerekçesiyle geçen salı günü bazı evleri yıktı. Bu sırada yurttaşlara zor kullanıldığı, 86 yaşındaki yatağa bağlı yaşayan Gülfidan Sepet'in de sürüklenerek evinden dışarı çıkarıldığı iddia edildi. Oğlu, gelini ve 10 torunuyla sokakta kalan Gülfidan Sepet ile evleri yıkılan vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

Yatalak durumdaki kayınvalidesi, eşi ve 10 çocuğuyla sokağa atılan Gülay Öztürk, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerini dile getirerek şunları söyledi: “Biz evde yatıyorduk. Sabah saat 5-6 civarlarında geldiler, kapıyı çaldılar belediyeden. Eşime 'Çık' dediler. Direkt eşimi alıp ters kelepçe yaptılar. Çoluk çocuğu içeriden sürükleyerek dışarı çıkardılar. Bize seçimden önce izin verildi. Biz iznimizi aldık. Tapulu evimizi yaptırdık. Ondan sonra seçimler bitti ve geldiler bir anda yıktılar. Hala şaşkınlık içindeyiz. Bizi perişan halde bırakıp gittiler, yıktılar. Hiçbir sebep söylemediler. Biz gittik izin de aldık. Seçimler olmadan önce izin de aldık verdiler.”

86 YAŞINDAKİ KADINI SOKAĞA ATTILAR

Yatalak vaziyetteyken, 86 yaşında sokağa atılan Gülfidan Sepet, "Bizi Tayyip Erdoğan duysun" diyerek şöyle konuştu: "Evimizi yapsınlar, dışarıdayız kızım, dışarıda. Bize hakaret ettiler. Çocuklarımızı dövdüler, dışarı attılar. Beni sürükleyerek attılar. Yürüyemiyorum. Ben bayıldım, fenalaştım. Bizi Tayyip Erdoğan duysun, evimizi yaptırsın. Açız ama başka bir şey istemiyoruz. Açız. Böyle hastayım. Hasta hasta bu vaziyette gittim ben Tayyip’e oyumu verdim. Bunu mu yapacaktı? Ben 86 yaşındayım. Bunu mu görecektim Tayyip'ten ben? Biz her sene ona verdik. Bakın Kemal Kılıçdaroğlu’na vermedik. Onu tuttuk, ona verdik, onu sevdik aman o bize babalık yapsın. Onu tuttuk. 10 tane çocuk var bizde, 50 kişi oy verdik ona."

Evi yıkılan bir diğer mağdur Hakan Hayman ise üç hane olarak sokağa atıldıklarını söyledi. Eşi Yonca Hayman ve oğluyla yıkılan evlerinin başında nöbet tutan Hakan Hayman, "Seçim bittikten sonra evimize bir anda geldiler. Yıktılar. Haber bile vermediler. Herhangi bir yıkım kararı çıkartmadan, bize evinizi yıkacağız falan demediler" dedi.