Türkiye 28 Mays'ta gerçekleşecek 13. Dönem Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Seçimin hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle üniversiteler ve okullar halihazırda kapalı ancak birçok öğrenci Pazar gününe denk gelen seçimlerden sonra okul tatil mi sorusunu araştırıyor. Peki, 29 Mayıs okul tatil mi?

Seçimlerden sonra okul tatil mi? 29 Mayıs okul tatil mi?

Türkiye'de 60 milyon 904 bin 499 seçmen 28 Mayıs'ta okullarda kurulacak sandıklarda 13. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy kullanacak. Seçimlerin okullarda gerçekleşiyor olması sebebiyle pek çok öğrenci, öğretmen ve veli seçimlerden sonra okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, 29 Mayıs okul tatil mi? İşte detaylar

Seçimlerden sonra okul tatil mi? 

28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde sandıklar Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda kurulacak. Hal böyleyken pek çok kişinin aklına gelen seçimlerin ertesini gününde yani 29 Mayıs'ta okul tatil mi sorusu birçok öğrenci, öğretmen ve veliyi yakından ilgilendiriyor. Seçimlerden sonra okulların tatil olup olmadığına dair MEB'den sonunda resmi bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada seçimlerden sonra yani 29 Mayıs günü okulların tatil olduğunu açıkladı. Bakan Özer ayrıca öğretmenlerin de idari izinli olacağını ifade etti.