Macaristan, Bosna Hersek, Ürdün, Azerbaycan ve Japonya'da oy verme işlemi bugün itibarıyla başladı.

Kaynak: AA
Seçmenler sandık başında: 5 ülkede oy verme işlemi başladı

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için yurtdışında oy kullanma işlemi sürüyor.

Macaristan, Bosna Hersek, Ürdün, Azerbaycan ve Japonya'da oy verme işlemi bugün itibarıyla başladı.

MACARİSTAN

Macaristan'da, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçiliği'nde kurulan sandıklarda yurtdışı seçmen listesinde yer alan yurttaşlar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için yerel saatle 09.00’dan 21.00’e kadar oy kullanabilecek.

BOSNA HERSEK

2 bin 946 kayıtlı seçmenin bulunduğu Bosna Hersek'te bugün başlayan oy verme işlemleri 6-7 Mayıs tarihlerinde de devam edecek. Yurttaşlar oylarını 09.00-21.00 saatlerinde kullanabilecek.

ÜRDÜN

Ürdün'de oy kullanma işlemi için Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği'nde sandıklar kuruldu. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı yaklaşık 3 bin seçmen için kurulan sandıkta oy verme işlemi, 7 Mayıs Pazar günü akşamı sona erecek.

AZERBAYCAN

Azerbaycan'da seçmenler Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ile Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda TSİ 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı.

Oy verme işleminin 7 Mayıs'ta kadar süreceği Azerbaycan'da, Bakü Büyükelçiliğinde 7 bin 417, Gence Başkonsolosluğunda 2 bin 277, Nahçıvan Başkonsolosluğunda 1349 olmak üzere toplam 11 bin 43 kayıtlı seçmen bulunuyor.

JAPONYA

Japonya'da seçmenler, başkent Tokyo ile Nagoya kentinde, yerel saat ile 09.00'dan itibaren, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanmaya başladı.

5 bin seçmenin bulunduğu Japonya'daki oy pusulalarının, oy verme işleminin sona ereceği 7 Mayıs akşamı sonrası, belirlenen tarihte, Türkiye'ye hava yoluyla gönderilmesi planlanıyor.