Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, yakalama kararı çıkarıldı.

Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Sözcü gazetesinden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Sedat Peker’in, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, yakalama kararı çıkarıldı.

BASIN ALINMADI

Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın ile müşteki Erkan Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök katıldı. Duruşmaya basın mensupları alınmadı.

Mahkeme tutanağına yansıyan bilgiye göre, Sedat Peker hakkında başka dava dosyalarında yakalama kararı olduğunu söyleyen Peker'in avukatı Ersan Barkın, “Bu yakalama kararlarının infazı halinde ya da müvekkilin adil yargılanabileceği düşünerek Türkiye'ye dönmesi halinde kendisinin savunması mahkemenizce alınabilecektir.

İddianameye konu eylem müştekinin Venezuela'ya ziyarete gitmesi ve ziyaret sırasında serbest liman bölgesini de ziyaret edip burada alan başka bir Türk tarafından kiralamada bulunmasıdır.

Müvekkilin üzerine atılı hakaret suçu uzlaşmaya tabii olduğu halde, uzlaşma isteğimiz de bulunmadığı halde, soruşturma aşamasında uzlaşma hükümleri uygulanmaksızın müvekkil hakkında dava açılmıştır” dedi.

YOUTUBE VİDEOLARI

Sedat Peker'in 7 ayrı Youtube videosu olduğunu ve bu videolarda birçok kişi hakkında bazı iddialarda bulunduğu halde bu iddiaların değerlendirilmediği ve dikkate alınmadığını söyleyen avukat Barkın, Erkam Yıldırım'ın şikayeti sonrasında bu davanın açıldığını belirtti.

Avukat Ersan Barkın, “Biz müştekinin şikayeti üzerine açılmış olsa da, müvekkilin beyanlarının bu şekilde yargılamaya konu olmuş olmasından dolayı memnunuz” dedi.

Dosya kapsamında müvekkilinin beyanlarının kaynağının FETÖ olduğunun belirtildiğini söyleyen avukat Barkın, müvekkilinin FETÖ ile irtibatlı olduğuna dair tüm beyan ve iddiaları reddettiklerini söyledi.

“İŞİ GEREĞİ SÜREKLİ YURT DIŞINA GİTT”

Sedat Peker'in Youtube'da paylaştığı 7. videosunda Erkam Yıldırım hakkında uluslararası uyuşturucu ticareti içerisinde yer aldığı konusunda iddialarda bulunulduğunu anımsatan Erkam Yıldırım'ın avukatı Muhammed Gök ise şunları söyledi;

“Sanık bu videoda müvekkilin 2021 yılı Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün olmak üzere Venezuela'ya gidip burada uyuşturucunun rotasını belirlediğini iddia etmiş ise de, müvekkil Venezuela'ya yaptığı ziyaretin 4-8 Aralık 2020 tarihleri arasında TBMM Dostluk Grubu Heyeti'nin Venezuela'ya yaptığı ziyaretle bağlantısı olmayıp, sadece kendi imkanlarıyla kendisi yapmış olup, buradaki tek irtibat aynı uçakla gitmiş olmalarıdır. Müvekkilim iş adamı olup, sürekli yurt dışına seyahatler düzenlemektedir”

PEKER'İN İDDİALARINI REDDETTİ

Peker'in, müşteki Erkam Yıldırım'ın Halil Falyalı isimli kişinin Kıbrıs'taki otellerinde kaldığına yönelik iddiaları olduğunu söyleyen avukat Gök, “Müvekkil adı geçen bu kişiyi tanımamakta, 5 yıldır Kıbrıs'a dahi gitmemiş, yine bu kişinin otelinde kalmamıştır” dedi.

UZLAŞMAK İSTEMEDİ

Sanık Sedat Peker'in FETÖ ile irtibatı olduğuna dair herhangi bir iddia ve beyanları olmadığını belirten avukat Gök, Peker ile uzlaşmak istemediklerini ve şikayetçi olduklarını söyledi.

PEKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Mahkeme, savunmasının alınmasına yönelik sanık Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme, müştekinin suçtan zarar görme ihtimaline karşı, dava ve duruşmalara katılan olarak kabul edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sedat Peker’in, Youtube hesabı üzerinden 23 Mayıs 2021'de yayınladığı konuşmada, yakın tarihte yüksek miktarlı uyuşturucu maddenin Kolombiya'da yakalandığından bahsettiği, müşteki Erkam Yıldırım ile ilgili de çeşitli sözler sarf ettiği anlatıldı.

Somut olayda şüpheli Sedat Peker tarafından müşteki Erkam Yıldırım'ın birtakım kişilerle illegal ilişkiler kurup, uluslararası uyuşturucu madde ticaretinin güzergahını belirlediğine dair soyut iddialarda bulunulduğunu kaydedildi.

İddianamede, müştekinin bahse konu suçu işlemek için yurt dışında bulunduğu zaman dilimini de içeren bu kurgunun gerçek dışılığının hem müşteki avukatı tarafından sunulan veriler hem de temin edilen resmi kayıtlarla sabit olduğunun anlaşıldığı iddianamede, Peker'in beyanlarının hiçbir veriye dayanmadığı belirtildi.

İddianamede Sedat Peker'in “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından 1 yıl 3 ay 15 günden 6 yıl 4 aya kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

PEKER, ERKAM YILDIRIM HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, yayınladığı 7. videosunda Erkan Yıldırım hakkında iddialar ortaya atmıştı.

Peker, "Erkan Yıldırım, Halil Falyalı'nın otelinde veya casinosunda misafiriydi. Mehmet Ağar bu senkronizenin ortasında. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu ile çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın" demişti.

“mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezüella’ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım” diyen Peker, şunları söylemişti:

"Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen seni haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni güzergah çalışması yapıldı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, sürekli üstlerinde. 800 kilometre Venezüella’yla sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Suriye Lazkiye de Amerika kontrolünde değil. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezüella’ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında ve Şubat ayında gidip 4 gün kaldı."