BAE'de yaşayan suç örgütü lideri Sedat Peker'in Beykoz'daki evine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ve evdeki görevli Yılmaz Günay’ın yaralanmasıyla ilgili bir kişi tutuklandı.

Sedat Peker'in evine saldırı olayında bir kişi tutuklandı

Beykoz’da yaşanan silahlı kavganın ardından gözaltına alınan biri kadın 5 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Beykoz'daki evine yönelik silahlı saldırı ve evdeki görevli Yılmaz Günay’ın yaralanmasıyla ilgili adliyeye sevk edilen 5 kişiden biri tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün "alacak meselesi" nedeniyle yaşandığını belirttiği silahlı kavgada şüphelilerden Ömer Ş. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine 14 Eylül'de silahlı saldırı düzenlenmiş, evdeki görevli Yılmaz Günay yaralanmıştı. Olayın ardından kaçan şüpheli Ömer Ş. yakalanmış, Y.G'yi silahla yaraladıktan sonra kaçan Ömer Ş'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. de gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.'nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G. isimli şahsı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu tespit edilmiş" açıklaması yapılmış, Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise konunun alacak verecek meselesi olmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

Geçen yılın mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti. Saldırının Peker'e yönelik "suikast timi" iddialarının ardından gözdağı verme ve Peker'i susturma amacıyla yapıldığı değerlendiriliyor.