Şehir Plancısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Bakanlık tarafından imara açılan Başakşehir’deki askeri alan hakkında bilgiler paylaştı: İstanbul’un deprem direncini artırmak, riskli yapıları en risklisinden başlayarak yerine dönüştürmek için rezerv alanlar kullanılabilir ancak bu alanların lüks konut veya özel şahısların yatırım amaçlı konut elde etmesi için kullanılması kabul edilemez.

Kaynak: Haber Merkezi
Şehir Plancısı Gökce'den "Başakşehir'de imara açılan askeri alanı rant için kullanmayın" uyarısı

Şehir Plancısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Bakanlık tarafından imara açılan Başakşehir’deki askeri alan hakkında bilgiler paylaştı.

İlgili alanın ekolojik ve doğal zenginlik barındırdığını vurgulayan Gökce, bakanlığın burada 143 bin insan yaşamasını öngördüğünü ancak yaptıkları hesaplamaya göre buradaki nüfus kapasitesinin 350 bine ulaşabileceğini kaydetti.

Bakanlığın daha önceki uygulamalarına atıfta bulunan Gökce, İstanbul ve birçok şehirde askeri alanların belirtilen amaçlardan uzak, üçüncü şahıslara veya belli kişilere rant aktarımı için kullanıldığını belirtti ve “İstanbul’un deprem direncini artırmak, riskli yapıları en risklisinden başlayarak yerine dönüştürmek için rezerv alanlar kullanılabilir ancak bu alanların lüks konut veya özel şahısların yatırım amaçlı konut elde etmesi için kullanılması kabul edilemez.” dedi.

Gökce, “Bu sebeple bir kez daha uyarmak istiyoruz. İstanbul açısından hayati önemdeki bu alan planlama ilkeleri, bilimsel doğrular ve İstanbul’un ihtiyaçları dışında asla kullanılmamalı, 16 milyon İstanbulluya ait bu araziler rant aktarımı aracı olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.