Şehir Tiyatroları’nda dolu dolu program

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini çevrimiçi gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Sanatseverleri, çocuklar için özel programlar, hazırlıkları devam eden oyunların provaları, kültür sanata yön veren usta isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın sosyal medya hesaplarından bu hafta gösterilecek söyleşi, okuma provası ve oyun gösterimi programları şöyle:


♦ 11 Şubat Perşembe 20.00: “Ustalarla Söyleşi” programının ilk konuğu oyuncu ve yönetmen Engin Gürmen olacak.

♦ 12 Şubat Cuma 20.00’de: “Çat Kapı Prova”da hazırlıkları devam eden İfigenya adlı oyunun okuma provası yayınlanacak.

♦ 13 Şubat Cumartesi 11.00: “Çocuk Saati”nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş'la Denenmemiş Deneyler, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları minik sanatseverlerle buluşacak.

♦ 13 Şubat Cumartesi 19.00: “Sahnenin Gizli Kahramanları” isimli söyleşi dizisinin bu haftaki konuğu Sahne Makinisti Sefa Demir olacak.

♦ 14 Şubat Pazar 15.00: Geç Kalanlar isimli oyun seyirciyle buluşacak. Zamanın geri alınamayışı ile belki ilk kez o gece bu kadar acı biçimde yüzleşen bir çiftin hikâyesini, pişmanlıkları, yaşayamadıkları, söyleyemedikleri üzerinden anlatan oyun, izleyiciyi geç kalmış bir yüzleşmeyle karşı karşıya getiriyor. Pervin Ünalp’ın yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor.