Şehir Üniversitesi’ndeki istifalarda 'AKP kavgası'

CAN UĞUR

@canugur1987

Hükümete yakınlığı ile bilinen Ülker grubunun başındaki isim Murat Ülker’in Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yaptığı İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 3 akademisyen, Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in rektör olarak atanmasına tepki göstererek istifa etti. Kamuoyunda AKP’nin ‘düşünce kuruluşu’ olarak bilinen SETA’nın Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, İstanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun ve İstanbul Genel Kültür Sanat Koordinatörü Medaim Yanık dün yaptıkları yazılı açıklama ile Şehir Üniversitesi’nden istifa ettiklerini duyurdular.

Açıklamalarında Rektör olarak atanan Ali Atıf Bir’in ‘paralel yapıya yakın olduğu’ ifade edildi.

BirGün’ün ulaştığı kulis bilgisine göre ise Murat Ülker’in son dönemdeki AKP politikalarından duyduğu rahatsızlığın bu istifalarda kilit rol oynadığı belirtiliyor.

Murat Ülker, Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere yakınındaki üst düzey birçok AKP’liye son dönemdeki gidişten duyduğu ‘rahatsızlığı’ dile getirdi. İstifa eden isimlerin Cumhurbaşkanın Erdoğan’a çok yakın isimler olması ve AKP’nin medyadaki sesi olarak bilinen Sabah gazetesinin yazarı olması bu kulis bilgilerinin doğruluk payını kuvvetlendirdi.

Özellikle yandaş medyada istifaların ardından çıkan Murat Ülker’in ‘paralele yakınlık’ haberleri dikkat çekti. İstifaların seçimlere 5 gün kala gerçekleşmesi AKP içerisindeki kaynamanın geldiği son nokta olarak yorumlanırken buna benzer hareketliliklerin ise devam edeceğinin beklendiği kulislerde dolaşan bilgiler arasında.

Şehirlere yandaş dolardı…
Murat Ülker’in mütevelli heyeti başkanlığındaki İstanbul Şehir Üniversitesi hükümete yakın akademisyenlerin sıkça tercih edildiği bir üniversite olarak öne çıkarken Murat Ülker’in özellikle Başbakan Davutoğlu öncülüğünde kurulan düşünce kuruluşlarının finansörü olduğu biliniyor.