Şehirde neler var?

Eda KÖPRÜ YILMAYAN

Yeni Bir Hikâye
Yer: Pera Müzesi

Pera Müzesi’nde açılan ‘Yeni Bir Hikâye’ sergisi İspanyol sanatçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresine ilişkin fotoğraflarından oluşuyor. Muñoz farklı kültürlerin doğasını, estetiğini, yaşam biçimlerini keşfeden ve yansıtan bir fotoğrafçı. 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe’yi bir de Muñoz’un objektifinden görebilirsiniz.

Başka Kayda Rastlanmadı
Yer: Salt Galata

Sergide Tarihçi Reşat Ekrem Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi’nde yarım kalan bölümlerini göreceksiniz. İstanbul’un ‘muazzam kütüğünü’ çıkarma amacıyla yola çıkan Koçu’nun topladığı belgeleri görünce şaşırmamak elde değil. Hakkında yeterince bilgi edinemediği şeyleri ise ansiklopedide “hakkında başka kayda rastlanmadı” diye not almış. 

Türkiye Günlükleri
Yer: Cervantes Enstitüsü

Cervantes Enstitüsü’nde İspanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle ‘Türkiye Günlükleri’ isimli bir sergi açıldı. Sofía Moreno Domínguez’ın Türk kültürüne olan merakı ve tarih sevgisi ile birleşen çalışmaları; kartpostal, fotoğraf ve eski nesnelerin biraraya getirildiği kolaj çalışmalarından oluşuyor. Türkiye Günlükleri 24 Haziran’a kadar İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde.

Hayat
Yer: Müze Gazhane

Müze Gazhane, Yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Demirkubuz’un yeni filmi ‘Hayat’la aynı adı taşıyan sergide; Demirkubuz’un 2009’dan bu yana çektiği fotoğraflar yer alıyor. Küratörlüğünü Nurhak Kaya’nın, sanat yönetmenliğini ise Ebru Yılmaz’ın yaptığı sergi pazartesi hariç haftanın her günü saat altıya kadar açık.