Gelmiş geçmiş en iyi komedi dizilerinden biri olarak bilinen 1989 yapımı Seinfeld, 1 Ekim'den itibaren Netflix'te izleyicilerle buluşacak

Seinfeld, 1 Ekim'de Netflix’te

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix, ünlü komedi dizisi Seinfeld'i bünyesine kattığını açıkladı. Netflix, Seinfeld'in bütün bölümlerini 1 Ekim'de yayınlayacak.

Seinfeld'in yayın hakları, Netflix'ten önce 2015 yılına kadar bir Disney şirketi olan Hulu'da bulunuyordu.

Netflix dizinin dünya çapında haklarını 2019’da satın almıştı. Anlaşma gereği 2021’e kadar bir başka online stream platformu Hulu’da yayınlanmasına izin verdi. Anlaşmanın 500 milyon doların üzerinde olduğu yazılmıştı.

Dizinin hayranları ise, bölümleri 4K kalitesinde izleme fırsatı bulacak.

1989’da yayın hayatına başlayan ve 1998’de kadar dokuz sezon boyunca devam eden Seinfeld, Emmy ödülüne sahip. Yayınlandığı dönemler dizide kurgu icabı kullanılan replikler, o kadar benimsendi ki izleyicilerin diline dolandı ve günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Tüm sezonları reytinglerde birinci veya ikinci sıraya yerleşmeyi başardı.

Seinfeld dizisi şu anda Amazon Prime Video’da izlenebiliyor. Ancak Netflix dün yaptığı duyuruyla, Prime üyeliği bulunmayanları sevindirdi. Dizinin yayın haklarını satın aldığını açıkladı. Diğer platformlardan kaldırılıp kaldırılmayacağı bilinmiyor ancak 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren Netflix’ten izleme şansına sahip olacağız. Platform gelişmeyi 50 saniyelik videoyla takipçilerine duyurdu.

Friends, Seinfield, The Office gibi 'klasik' yapımlar, online yayıncılık alanında büyük bir rekabet konusu.

Klasik yapımlar, online yayın platformlarına çok sayıda izleme getirmesiyle biliniyorlar.