Gazeteci Nuh Köklü’yü bıçaklayarak öldüren Azizoğlu’nun ağabeyinin Cumhurbaşkanı’na “Selamünaleyküm Cumhurbaşkanım” diye mektup yazıp yardım istediği ortaya çıktı

Selamünaleyküm, ben esnafınızın kardeşiyim

ELÇİN YILDIRAL - e.yildiral@gmail.com

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken gazeteci Nuh Köklü’yü dükkânının camına kartopu isabet ettiği” gerekçesiyle bıçaklayarak öldüren Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşaner'in ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına başlandı. Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında sanık Azizoğlu’nun mahkemede verdiği ifadelerle, Köklü’yü bıçakladıktan sonra verdiği ifadeler arasındaki çelişki dikkat çekti.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Azizoğlu, sorgu aşamasındaki ilk ifadesinde Nuh Köklü'yü vurma anını detaylı anlatırken mahkemede o anı hatırlamadığını iddia etti. Önceki ifadesinde bıçağı kendi işlettiği dükkândan aldığını söyleyen sanık Azizoğlu, mahkemede bıçağı yerde bulduğunu söyledi.

'SOPAYI ALDIM'

Sanık Azizoğlu, mahkemede ilk olarak şu şekilde ifade verdi: "Cama kartopu gelince, cam pahalı atmayın kocaman insanlarsınız dedim. Dikkatli olacağız dediler ve içeri girdim. Ancak kartopu cama isabet etmeye devam ediyordu. Tekrar dışarı çıktım. Oynamayın dedim. Sana mı soracağız dediler. Bunun üzerine içeri girdim ve sopayı aldım. Çöp konteynerinin orada yere düştüm. Ayağım konteynerin altında kaldı. Bir ah sesi duydum gerisini hatırlamıyorum" dedi.

"AKP'Yİ NEDEN ARADIN?"

Duruşmada Köklü ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici, olayın hemen ardından neden AKP Kadıköy ilçe Teşkilatını aradığını sordu. Sanık Azizoğlu, kimseyi aramadığını kaydetti.

'RAHATSIZLIĞIM YOK'

Olay günü Köklü ve arkadaşlarına “Psikolijk olarak rahatsızdım, raporum var. Bir gün yatar çıkarım" diyerek saldıran Azizoğlu, hakimin “Psikolojik rahatsızlığınız var mı?” sorusuna “Sadece epilepsi hastası olduğunu psikolojik bir rahatsızlığının olmadığını” belirterek yanıt verdi.

"PEKER'İ BEĞENİYORUM"

Tutuksuz sanık Nazım Coşaner ise "Kavgayı ayırmak ve kimseye zarar gelmemesi için çalıştığım kuaför salonundan aşağıya indim" diyerek kendisini savundu. Köklü’nün avukatları, sanık Nazım Coşaner’e ‘Sedat Peker’e karşı sempatiniz var mı?’ diye sordu. Sanık Coşaner de “Facebook’tan birkaç beğenmişliğim var” diye yanıtladı.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 21 Ekim’e ertelerken sanık Serkan Azizoğlu’nun devam etmesine ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevkine karar verdi

Sanıkların savunmalarının ardından ifade veren Avukat Tamer Doğan ve Köklü'nün nişanlısı Ferda Sayın, Serkan Azizoğlu'nun elinde büyük bir sopayla dükkândan çıkarak tehditler savurduğunu daha sonra tekrar dükkâna girerek bıçakla saldırdığını söyledi.

Duruşmada Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü ağabeyi Sedat Köklü ve kardeşi Havva Ağkün hazır bulundu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’li Barış Yarkadaş, HDP’li Ertuğrul Kürkçü ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da duruşmaya katıldı.

***

‘AKP’ye karşı ve Gezici’

Duruşmada, Köklü Ailesi’nin avukatları tarafından mahkemeye sunulan sanık Azizoğlu’nun ağabeyi Barış Azizoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup dikkat çekti.

“Selamünaleyküm Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan” diye başlayan mektupta Nuh Köklü ve arkadaşlarının Serkan Azizoğlu’nu tahrik edip, hırpaladığını öne süren ağabeyi Barış Azizoğlu, Köklü’nün İç Güvenlik Paketi’ni protesto eyleminden döndüğünü belirterek Köklü için “Vefat eden kişi AKP’ye karşı ve Gezi olayının öncülerindendir” demekten geri durmuyor. Mektupta kendisini “Halveti Uşaki Kasımpaşa’daki Seyit Hasan Hüsamettin Uşaki Hazretlerine bağlıyım. Şeyhim Eyüp Fatih Şaban Nurullah Hazretleridir” diye tanıtan Azizoğlu, Erdoğan’a “Sizlere duacıyız. Bu olayda yanımızda olmanızı temenni ederiz. Rabbime emanet olun. Allah yardımcınız olsun. Selamünaleyküm” diyerek yardım istiyor.