Selçuk Balcı’nın Malatya konseri iptal edildi


BURAK ABATAY

24-30 Ağustos tarihlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Şenlikleri’nde müzisyen Selçuk Balcı’nın 25 Ağustos’ta vereceği konserin iptal edildi.

Gökçen Yılmaz Akademi’nin organize ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsis ettiği şenlik için BirGün’e konuşan Selçuk Balcı, iptal iddialarını doğruladı. Kendisine organizatörler tarafından “Sponsorlar şenlikten çekildi, ücretinizi ödeyemeyeceğiz.

PROTOKOL BASKISI YAPILDI

O yüzden konseri iptal edelim” mesajı iletilen Balcı, “Bu mesajı alınca biz de, ‘Ücrete gerek yok. Para istemiyoruz. Yeter ki Malatya halkıyla buluşalım’ dedik. Konseri verebilmek için sonuna kadar gittik ama organizatörlerden, ‘Bizi de anlayın, protokol baskısı yiyoruz’ cevabını aldık. Twitter’daki paylaşımlarımı incelemişler. Milletvekilleri ve belediye de istememiş konser vermemi” dedi.

YALNIZCA BENİM KONSERİM İPTAL EDİLDİ

Bugüne kadar yüzlerce konser verdiğini hatırlatan Balcı, “Karar aslında halka karşı da yapılmış bir ayıptır. Malatya’da büyük bir kitlemizin olduğunu biliyorlar. Sponsorlar çekildi madem ama sadece bize mi çekildi? Diğer konserler devam edecek. Ancak bizimki, İmamoğlu’na verdiğim destek sebebiyle iptal ettirildi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gökçen Yılmaz Akademisi ise iptal kararının doğru olmadığını ve 25 Ağustos’ta Selçuk Balcı’nın şehirde konser vereceğini aktardı.