Erdek’te bir eğlence mekânına pompalı tüfekle ateş açılması sonucu yaşamını yitiren 10 yaşındaki Selin, organlarıyla umut oldu. Aile silahlanmanın bu kadar kolay olmasına tepkili.

Selin’i maganda kurşunu aldı

BİRDEM DEMİR

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki eğlence mekânında yaşanan kavgada bir saldırganın pompalı tüfeğinden çıkan kurşunla yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci hayat mücadelesini kaybetti. Selin, organlarıyla 5 kişiye umut olurken ailesi ise bireysel silahlanmaya tepki gösterdi.

Olay 12 Ağustos’ta yaşandı. Eğlence mekânında görevli olan Emrah Saltık ile Erdem Turan arasında olaydan bir gün önce Turan’ın mekâna alınmamasından dolayı tartışma yaşandı. Ertesi gün tekrar mekâna gelen Erdem Turan pompalı tüfekle eğlence mekânına rastgele ateş açtı. Pompalı tüfeğin ateş saçmaları birçok insanın yaralanmasına sebep oldu. Emrah Saltık ve 3 yaralı Erdek Devlet Hastanesi’ne, ağır yaralanan küçük Selin ise Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olaydan bir gün sonra Mehmet Solaklar (46) hayatını kaybetti. 6 gün tedavisi devam eden 10 yaşındaki Selin de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili aralarında Erdem Turan’ın da olduğu 3 kişi tutuklanarak Bandırma Cezaevine gönderildi.

Selin Cebeci’nin ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Küçük kızın kalbi, akciğeri, böbreği, karaciğeri ve korneası Bandırma Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen operasyonla alındı. Organlar, İstanbul, Bursa ve Ankara’da 5 hastaya umut olacak. Konuya ilişkin konuşan baba Serkan Cebeci ile anne Sinem Cebeci, ‘’Olaydan sonra bizim meleğimizin organlarını, başka yavrulara can olsun, umut olsun diye bağışlama kararı aldık. Rabbim inşallah onlara da can verir. Bizim çocuğumuz pisi pisine gitti. İnşallah başkalarının yavruları can bulur’’ dedi.

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI

Konu ile ilgili BirGün’e konuşan teyze Çisem Tekfidan “En büyük sıkıntımız insanların bu kadar kolay silahlanıyor olması” dedi. Tekfidan “Her şey bu kadar basit olmamalı. Biz günlerdir Selin kurtulur mu diye bir umutla bekliyorduk” dedi. Eğlence mekânının olayın ertesi günü bile açık olduğunu vurgulayan Tekfidan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Mekân sahipleri içeride olan bütün izleri silmişler. Bu sayede herhangi bir sıkıntı olunmadığını düşünüp mekânı çalıştırmaya devam ettiler” dedi.