Sinop'un Ayancık ilçesinde sel ve heyelan nedeniyle elektrik ve su hatları büyük hasar gördü. Belediye ekipleri, yurttaşlara tankerlerle su taşırken vatandaşlar, tankerlerden aldıkları suyu sadece temizlik için kullanabildiklerini söyleyerek, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Selin vurduğu Sinop'ta vatandaşlar: Ayancık afet bölgesi ilan edilsin

Sel felaketiyle büyük bir yıkıma uğrayan Sinop'un Ayancık ilçesi, susuzlukla mücadele ediyor. İlçenin kanalizasyon ve içme suyu boruları hasar aldığı için ilçeye su verilemiyor. Ekipler, yurttaşa tankerle su taşırken, tankerlerin önünde uzun su kuyrukları oluştu. İlçeye suyun ne zaman geleceği bilinmezken yurttaş, bölgenin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

ANKA Habere Ajansı’na konuşan bir yurttaş, "İşimiz çok kötü, devletin el uzatmasını istiyoruz" dedi. Başka bir ir yurttaş ise "Devletten yol, su bekliyoruz. Bunları sadece lavaboya dökmek için alıyoruz, bu suların içilebileceğine inanıyor musunuz? Afet bölgesi ilan edilmedik. Daha ne bekleniyor" diye konuştu.

Diğer bir yurttaşta ise "Afet bölgesi, ama afet bölgesi olarak ilan edilmedi. Çektiğimiz rezilliği görüyorsunuz. Su kuyruklarındayız. Burası yine iyi, diğer taraflar çok berbat. Şehirden çıkamıyoruz, köprülerimiz yıkıldı. Yardımlar nerede bilmiyorum. Acil yardımlar lazım. En azından yol yardımımız lazım. Bunları görün lütfen. Suya, elektriğe ihtiyacımız var. Perişanız" dedi.