Selvi coştu bir kere: 'Diliniz KABA vicdanınız TAŞ' eylemleri devam edecek!

Hükümete yakınlığıyla bilinen birçok yazarın bugün Kabataş yalanını sürdürmek adına imza attıkları ve aynı başlıkla yayımladıkları yazıyı savunan Abdülkadir Selvi, "Bu böyle kalmayacak, devam edecek" dedi. Yeni Şafak yazarı Selvi, bir de sosyal medyada hashtag açarak durumu kampanyaya çevireceklerini söyledi.

Selvi, canlı yayına bağlandığı CNN Türk'te, Gezi Direnişi sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadının eylemciler tarafından tacize uğradığını savunan Halime Kökçe ve Elif Çakır'ın hedef gösterildiğini iddia etti. Çakır'ın Kabataş tartışması nedeniyle terk ettiği programı, yazı yazmalarının gerekçesi olarak gösteren Selvi, hükümetten de herhangibir talimat almadıklarını öne sürdü.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEMİŞ
Selvi, "Son zamanlarda parmak sallayarak sorgulama, taciz etme tarzı gelişti. Başörtülü yazarlara karşı tavır, taciz başladı. Dolayısıyla buna karşı bir tepki göstermek, farkındalık oluşturmak istedim. Rahatsızlığımızı gösterelim diye diğer arkadaşlarla da konuştum. Aynı fikirde olduğumuzu görünce yazmaya karar verdik" dedi.

BİR ÖRNEK BAŞLIK
Kabataş’ta başörtülü bir kadının eylemciler tarafından şiddet gördüğüne dair haberleri servis eden havuz medyası bir kez daha atağa kalkmış ve Yeni Şafak, Star başta olmak üzer birçok yazar bugünkü köşesine ‘Diliniz KABA vicdanınız TAŞ’ başlığını atmıştı.

Anadolu Ajansı eski genel müdürü Kemal Öztürk, Yasin Aktay, Merve Şebnem Oruç Yeni Şafak’ta bu başlığı kullanırken; Star’da ise Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek, Saadet Oruç ‘kampanyaya’ katıldı. Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazetelerinden de Mahmut Övür, Ersoy Dede, Kenan Alpay ve Fuat Uğur da aynı başlığı kullanmıştı.

Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti

Çakır ve Selvi hakkında Kabataş yalanı ile ilgili suç duyuruları bir yıldır bekletiliyor

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'