İktidar yanlısı Hürriyet gazetesinin yazarlarından Abdulkadir Selvi, iktidar ile muhalefet arasındaki soğan tartışmasına değindiği yazısında "Soğan deyip geçmeyin. Dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomisi Togg değil markettir. İktidarın soğan fiyatını, etteki pahalılığı önlemesi gerekir. Oy verecek olan Togg değil, filesini doldurmaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımızdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Selvi'den dikkat çeken yazı: Soğan deyip geçmeyin

Yandaş Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı, soğan tartışmasına değindi.

Selvi, muhalefetin hayat pahalılığına ilişkin eleştirilerinde sık sık gündeme taşıdığı kilosu 30 TL olan soğana karşılık Togg ve TCG ile cevap veren iktidara uyarı niteliğinde ifadeler kullandı.

Dar gelirlinin ekonomisinin Togg değil, market fiyatları olduğuna işaret eden Selvi, iktidarın pahalılığı önlenmesi gerektiğini kayderek "Netice itibarıyla oy verecek olan Togg değil, filesini doldurmaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımızdır" diye yazdı.

Selvi'nin bugünkü köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"SOĞAN DEYİP GEÇMEYİN"

"Geçen seçimlere domates, biber ve patates damgasını vurmuştu. Soğuk hava depoları basılmış, fiyatı artırmak için çürümeye terk edilmiş soğanlar bulunmuştu.

Bu seçimde de soğan gündemde. Gerçekten de soğanın kilosunun 30 lira olması yüksek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Şundan emin olun. Biz Togg’u, Anadolu gemimizi, İHA’ları önemsediğimiz kadar soğanı, domatesi, salatalığı, eti ve sütü de önemsiyoruz' sözü önemli.

Bizim vatandaşımız Togg’la,TCG Anadolu gemisiyle, İHA’larla, SİHA’larla gurur duyar. Karadeniz gazından mutlu olur. Ama dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomisi Togg değil markettir. Soğandır, patatestir, salçadır, makarnadır, et fiyatlarıdır. Halkın ekonomisi kendi cebidir.

Tüketiciyi bunlar ilgilendirir. O nedenle Togg’la gurur duyduğumuz kadar iktidarın soğan fiyatını, etteki pahalılığı önlemesi gerekir.

Netice itibarıyla oy verecek olan Togg değil, filesini doldurmaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımızdır."