Selvi: Kahraman'ın Meclis Başkanı olarak devam etmesine Erdoğan karar verdi

Hürriyet gazetesi yazarı, iktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında AKP'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Kahraman'a değindi. AKP'li yöneticilerin ikna etmek için Burhan Kuzu'yu telefon yağmuruna tuttuğunu belirten Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahraman'ın Meclis Başkanı olarak devam etmesi kararını aldığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yurtdışı ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında, İsmail Kahraman'ın adaylığının sorulması üzerine, "İsmail beyin bu adaylığını ben de sizler gibi aslında yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir. Benim oy kullanma yetkim yok. Sadece AKP'nin Genel Başkanıyım aynı zamanda Cumhurbaşkanıyım." demişti.

Selvi'nin "Etüt merkezleri AKM projesi ve seçim barajı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman’ın Meclis başkanı olarak devam etmesi kararını verdi. Karar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa yenilen yemekte alındı. Dün iki kişinin telefonları çok yoğundu. AK Parti milletvekilleri, tebrik etmek için İsmail Kahraman’ı aradı. AK Parti yöneticileri ise ikna etmek için Burhan Kuzu’nun telefonlarını susturmadı.

Bülent Arınç ve Cemil Çiçek iki dönem Meclis başkanlığı yapmıştı. İsmail Kahraman’ın da iki dönemi tamamlaması uygun görüldü.