Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Çocuklar ne kadar mutlu olursa, çocuklar ne kadar değer görürse, çocuklar ne kadar eşit fırsatlara kavuşursa biz de toplum olarak o kadar ilerleriz” dedi.

Kaynak: ANKA
Selvi Kılıçdaroğlu: Çocuklarımızın hayata iyi başlaması için uğraşacağız
FOTOĞRAF: ANKA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Bilimsel çalışmalar, insan beyninin yüzde 80’inin 3 yaşına kadar oluştuğunu söylüyor. 0-7 yaş arası gelişim çok hızlı ve çocuğun geleceğini belirliyor. Bu yüzden okul öncesi eğitim tüm çocuklarımız için gerekli” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti. Selvi Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

“Bilimsel çalışmalar, insan beyninin yüzde 80’inin 3 yaşına kadar oluştuğunu söylüyor. 0-7 yaş arası gelişim çok hızlı ve çocuğun geleceğini belirliyor. Bu yüzden okul öncesi eğitim tüm çocuklarımız için gerekli.

Uzmanlara göre okul öncesi eğitimin faydaları saymakla bitmiyor. Çocukların sosyal becerileri gelişir, yeteneklerini keşfederler, paylaşmayı öğrenirler, eğitim hayatında başarılı olurlar. Okul öncesi eğitim işsizlik, suç oranları ve diğer sorunların azaltılmasına da katkı sağlar.

Eğitim tüm çocukların temel hakkı. Devlet, tüm çocuklara okul öncesinde de nitelikli eğitim imkanı tanımalı. Ekonomik anlamda dezavantajlı ailelerdeki çocuklar da, ülkedeki diğer çocuklarla aynı nitelikte eğitime erişebilmeli.

Çocuklar ne kadar mutlu olursa, çocuklar ne kadar değer görürse, çocuklar ne kadar eşit fırsatlara kavuşursa biz de toplum olarak o kadar ilerleriz. Çocuklarımızın hayata iyi bir başlangıç yapmaları için hep birlikte uğraş vereceğiz.”