Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Merkez Bankası’nın perşembe günkü toplantısında ‘ciddi oranda bir faiz artışı’ olacağını söyledi.

Selvi: Perşembe günü ciddi oranda bir faiz artışı olacak
Fotoğraf: AA

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Merkez Bankası'nın perşembe günü saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararına ilişkin yazı kaleme aldı.

Merkez Bankası’nın perşembe günkü toplantısında ‘ciddi oranda bir faiz artışı’ olacağını söyleyen Selvi; bugün yayımlanan "Ekonomi nereye gidiyor, faiz artırımı olacak mı?" başlıklı yazısında, "Perşembe günü ciddi oranda bir faiz artışı olacak. Böylece ulusal ve uluslararası piyasalara, reel ekonominin gereği neyse o yapılıyor mesajı verilecek" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Perşembe günü faiz artırımı bekliyorum. Ayrıca hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımı yapılması gerektiğine inanıyorum. Ama bir anda yüzde 20’leri, yüzde 25’leri öngörmüyorum.

Mehmet Şimşek’in zaman ve sabır telkin etmesinden ve yumuşak geçişten bunu anlıyorum. Perşembe günü ciddi oranda bir faiz artışı olacak. Böylece ulusal ve uluslararası piyasalara, reel ekonominin gereği neyse o yapılıyor mesajı verilecek. Ama piyasalara bir şok yaşatılmayacak diye düşünüyorum."