Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve derneğin avukatı Hüseyin Karataş, Taksim Hill Otel’de düzenledikleri basın toplantısında...

ELÇİN YILDIRAL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve derneğin avukatı Hüseyin Karataş, Taksim Hill Otel’de düzenledikleri basın toplantısında, derneğin 22 yıldır yürüttüğü faaliyetler ve Ergenekon davası kapsamında açılan dava sürecini ele aldı.
Karataş, 13 Nisan 2009’da derneğin üyeleri aleyhine hukuksuz hukuksal bir sürecin başladığını belirterek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu arama kararına dikkat çekti. Kararda, “12 Haziran 2008’de Ümraniye’de düzenlenen operasyon kapsamında başlatılan soruşturma ile 2 ayrı kamu davasının açıldığı, aşağıda belirtilen fiilerin işlendiği anlaşılmıştır” şeklinde ibarenin olduğunu belirten Av. Karataş, “Bu bir arama kararıdır. Ancak tedbir kararı gibi niteliğindedir. ‘Aşağıdaki suçları işledikleri anlaşıldığından’ diyorlar. Derneğin üyeleri kesin bir hükümle mahkûm edilmiş gibi suçlu ilan edilmiş. Burada bir önyargı vardır” diye konuştu.
ÖNCE SANIK SEÇ, SONRA DELİL HAZIRLA!
20 ay sonra yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Av. Nur Gerçel hakkında dava açıldığını söyleyen Karataş, iddianamede ciddi delillerin bulunmadığının altını çizdi.  Yöneticilerin, “Ergenekon Terör Örgütü'ne üyelik”le suçlandığını aktaran Karataş şunları söyledi: “Bu nasıl bir üyelik belli değil. İddianamede ve ek klasörlerde en küçük bir delil bile yok. Önce sanık seçiliyor, sonra delil yaratılıyor. Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in ajandasında Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın cep telefonu yazılı. Bu, derneğin Ergenekon ile irtibatı olduğunu ortaya koyuyor iddianameye göre. Yüksel hayatında hiçbir gün Mustafa Balbay ile konuşmamış, karşılaşmamıştır.”
‘GERÇEKTE OLMAYAN KİŞİLER İDDİANAMADE’
İddianamede adreslerinde ve gerçekte olmayan kişilerin ihbar mektuplarının da bulunduğunu söyleyen Av. Karataş, bu kişilerin olmadığını kanıtladıklarını ancak yine de iddianamede yer almaya devam ettiklerini ifade etti. İddianamede Türkan Saylan’ın sanık olarak yer almamasına rağmen iddianamede telefon kayıtlarının yer aldığına dikkat çeken Av. Karataş, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun sekreterinin Ayşe Yüksel’i aramasını da iddianameye koymuşlar” dedi.
‘EL CERRAHI, TUNCAY ÖZKAN SANILMIŞ’
Çelikel ise iddianameyle ilgili şunları kaydetti: “Ayşe Yüksel’in ajandasında T. Özkan ismi yer alıyor. Bu ismi Tuncay Özkan olarak değerlendirmişler. Oysa gerçekte bu isim Lepra Hastanesi,El Cerrahı Prof. Dr. Türker Özkan. Yüksel kendisinden randevu almış. Ajandasında beş rektörün isminin yer alması da delil olmuş. Başkent Üniversitesi Rektörü Bedrettin Dalan'ı aramış. Çalıştığı hastaneye üniversiteden doktor transfer edebilmek için. Bunu bile yazmışlar. Ayrıca sağ basında İsviçre’de hesabımız olduğu yazıldı. Çamur at izi kalsın mantığı var. Bu nedenle her ismi ajandanıza yazmayın. Ne olur ne olmaz.”

TRT, ÇYDD üyelerini mahkûm etti

GEÇEN günlerde TRT kanalında yayınlanan programa da değinen ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel ve Avukat Hüseyin Karataş, programda yalancı tanıkların konuşturulduğunu belirterek, ÇYDD üyelerinin mahkemeye çıkarılmadan devlet kanalında mahkûm edildiklerini söyledi. Yargı önüne de  kamuoyu önünde mahkum olarak çıkacaklarını ifade eden Çelikel ve Karataş, “Bu,  adil yargılamayı etkilemektir, suçtur. TRT hakkında dava açacağız” dedi.