Sendikacılardan metal direnişine destek

İzmir’de 100’ü aşkın sendikacı, bir bildirge yayımlayarak metal işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını duyurdu. Sendikacılar, metal işçilerinin kazanımının tüm işçi ve emekçilerin kazanımı olduğunu vurguladı.

Sendikacılar, hazırladıkları bildirgede, ülke ekonomisi ve ihracatında önemli bir yere sahip olan metal sektöründe yüz binlerce işçinin dayanılması güç çalışma koşullarında düşük ücretlerle çalıştırıldıklarını belirtti. Bu ağır sömürü koşulları ile birlikte, işçilerin örgütlü oldukları sendikada sendika içi demokrasinin olmamasının, işçilere sorulmadan toplusözleşme hazırlanmasının ve greve çıkılan fabrikalarda grevin Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklanmasının metal işçilerinin direnişine temel oluşturduğu ifade edildi.

Metal işçilerinin taleplerinin tüm işkollarındaki işçiler, emekçiler ve sendikalar açısından tarihsel önemde olduğuna vurgu yapılan bildirgede, işçilerin örnek bir mücadele verdikleri belirtildi. Bildirgede, “Mücadelenin yaygınlaşması, süren mücadelelerin güçlendirilmesi ve kazanımlarla sonuçlanması, bundan sonra yapılacak tüm toplusözleşmeler, örneğin ağustos ayında başlayacak kamu çalışanlarının toplusözleşme görüşmeleri için de önemli bir dayanak olacaktır” denildi.