Sendikacının acıklı sefaleti

HABER MERKEZİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Toplu İş(TİS) Sözleşmesi en az sefalet zammı kadar hatırlanacak bir başka olaya neden oldu. İkilinin sohbeti sırasında açık olan mikrofondan Başkan Atalay kamu işçilerinin zam teklifine attığı imzayı “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” sözleri önce salona ardından tüm kamuoyuna ulaşmıştı.

BİR GÜNDE HER ŞEY DEĞİŞTİ

Türk-İş hükümetin teklifine karşı görüşmeden birkaç gün öncesinde kamuoyu ile bir eylem planı paylaşmış, sokaklara çıkacaklarını duyurmuştu. Tüm sendika merkezlerine iletilen eylem planı Başkan Atalay tarafından “iş karıştırma” olarak algılanmış olacak ki, tek bir toplantı dahi yapılmadan imzalar atıldı.

İSTİFA ÇAĞRILARI ÇIĞ GİBİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın basına yansıyan ifadeleri sonrası tepkiler gecikmedi. Siyasetçisinden işçisine kadar toplumun birçok kesiminden “istifa” talepleri yükselirken Atalay sessizliğini korumaya devam ediyor. Hem imzalanan sözleşmeye hem de Atalay’ın açıklamalarına sesiz kalan diğer kesimler işçi sendikaları ve siyasi partiler oldu.