Sendikalı işçiler sorgu odalarında tehdit ediliyor

DEV TEKSTİL Sendikası, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Taşkın Tekstil’deki üyelerinin sendikadan istifa etmeleri için akıl almaz baskılara maruz bırakıldığını, karanlık odalarda sorgulanarak tehdit edildiğini açıkladı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, DEV TEKSTİL’e üye işçiler fabrika içerisinde bulunan yönetime ait bir odada, işçiyi korkutmak ve kimsenin görmemesini sağlamak amacıyla ışıklar söndürülerek sorguya çekiliyor. Sorgulanan işçilerden sendikadan istifa etmelerinin yanı sıra, başka kimlerin sendikaya üye olduklarını da söylemeleri isteniyor. Bu baskılara ve psikolojik işkenceye dayanamayan işçilere kendi istekleriyle işten çıktıklarına dair evraklar imzalatılıyor. Bu işçiler kıdem, ihbar vb. tazminatlarını da alamadan işten çıkmak zorunda kalıyor, işsizlik sigortasından da faydalanamıyorlar. Bunun yanında Taşkın Tekstil yönetiminin işçilerin ailelerini fabrikaya getirttiği ve bu yolla manevi baskı uyguladığı da iddia ediliyor.
300’e yakın işçinin çalıştığı Taşkın Tekstil, İzmir’de faaliyet gösteren Üniteks firması üzerinden H&M markasına üretim yapıyor. H&M yetkililerine duruma müdahale etme çağrısında bulunan sendika, Çalışma Bakanlığı’ndan da derhal Taşkın Tekstil patronları hakkında işlem yapmasını istedi.