CHP Ankara il örgütü, Tarık Şengül'ün liderliğinde yenileniyor.

CHP Ankara il örgütü, Tarık Şengül'ün liderliğinde yenileniyor. Önceki gün 11 Yönetim Kurulu üyesiyle birlikte istifa eden Tarık Şengül, CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından aynı gün içinde tekrardan Ankara İl Başkanı olarak atandı.
SEÇİM PERFORMANSI KRİTERİ
Bu gelişmelerin ardından BirGün'e konuşan Şengül, CHP'ye dışarıdan gelen biri olduğu için CHP yapısını ilk başta çok iyi bilmediğini, ancak genel seçim sürecinde insanları tanıma fırsatı bulduğunu ve buna göre yeni bir yönetim oluşturacağını anlattı: “Genel Başkan'ımıza da daha etkin bir yapı kurmak için seçim performansı çerçevesinde kadromu yenilemek istediğimi belirtmiştim. Önceki yönetim biraz alelacele oluşturulmuştu, artık partiye gerçekten emeği geçecek insanlarla çalışacağız.”
ÖNCELİK TABAN VE GENÇLİK
Farklı uzmanlıkları olan, farklı ilçeleri iyi tanıyan daha kapsayıcı bir kadro kuracaklarını söyleyen Şengül “Sadece laf üretmek yetmiyor. Örgüte sahip çıkan tabana inen insanlarla çalışacağız. En önem verdiğim şeyler tabana yönelmek ve gençliğe kucak açmak” diye konuştu. Tarık Şengül eski Yönetim Kurulu'ndan çalışmaya devam edecek üyelerin olduğunu, yeni üyelerinse önümüzdeki hafta belli olacağını belirtti.