EURO 2020 açılış maçında yarın İtalya ile karşılaşacak Türkiye'de teknik direktör Şenol Güneş, "Teknik, taktik ve fizik olarak yarınki maç üst seviyede olacak. Açılış maçındaki olayın da çok üzerine abartarak bir şeyler koymak istemiyorum. Oyuncularımın karakterlerini sahada görmek istiyorum. Olağandışı bir şey istemiyorum" dedi.

Şenol Güneş: Teknik, taktik ve fizik olarak yarınki maç üst seviyede olacak

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında yarın İtalya ile karşılaşacak A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, turnuvaya galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

Şenol Güneş, çevrim içi düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile birlikte katıldı.

EURO 2020'nin bir yıl gecikmeli başlayacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Güneş, "Pandemi nedeniyle ara verilen organizasyona, küresel heyecan içinde ilk adımı atacağız. Bu turnuvanın açılış maçında oynamak bizim için büyük mutluluk ve gurur. Kazananı kaybedeni şimdiden tebrik ediyorum. İyi futbol oynamak istiyoruz. Sportif başarı, fair-play, ülke imajı bizim vazgeçilmez unsurlarımız olacak. Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olan İtalya ile başlayacağız. Her iki takımın ayrı özellikleri var. Tüm futbolseverleri saygıyla selamlıyorum. En genç kadroyla turnuvaya katılan takımımızın kendini göstereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk defa büyük bir turnuvanın açılışında yer alacağının altını çizen deneyimli teknik direktör, şöyle konuştu:

"Daha önce Avrupa Şampiyonası'na katılan Burak (Yılmaz), Ozan (Tufan) ve Hakan (Çalhanoğlu) dışında tüm oyuncularımız bu heyecanı ilk defa yaşayacak. İtalya'ya Hollanda'da 2-1 kaybetmiştik. Rakibimize karşı hiç galibiyetimiz yok. İlk galibiyeti tatmak bizim için gurur verici olacak. Kendi dönemimde 1-1'lik hazırlık maçımız var. Roberto Mancini, Türkiye'yi iyi biliyor, Galatasaray'da çalıştı. Takımında da iyi oyuncuları olduğunu biliyoruz. Bu turnuvaya favori takım olarak gelmedik. Favoriler arasında olmak hedefimizdir. Gruptan çıkalım önce, inşallah finali İtalya ile birlikte oynarız. 2002 Dünya Kupası'na Brezilya ile başlamıştık. Orada kaybetmiştik ama yarı final oynadık. İnşallah finali İtalya ile oynarız ama önce ilk maçımızı düşünüyoruz. Tüm takımlara başarı dilerken, buraya herkes gibi biz de kazanmak için geldik. 26 oyuncumuz da yarınki maça hazır. Keyifli maçlar oynamak ve izletmek istiyoruz. Güzel bir turnuva olsun."

Rakibi değerlendiren Şenol Güneş, "Maçın zorlukları da kolaylıkları da var. Rakibin gücünü biliyoruz, kendimizi biliyoruz. Çok yetenekli ve tecrübeli oyuncuları da var. Donnaruma, Chiellini, Bonucci, Immobile, Insigne… Hepsi iyi oyuncular. Kendi liglerinde oynayan oyuncuları daha fazla. Çok başarılılar, çok tecrübeliler. İtalya'nın dünya futbolundaki yerini biliyoruz. Bir Dünya Kupası'na katılamadığı için yer yerinden oynayan bir futbol ülkesi. Futbol kültürü olan bir ülke. Ülke olarak birbirimize benzerlikler var. Teknik, taktik ve fizik olarak yarınki maç üst seviyede olacak. Açılış maçındaki olayın da çok üzerine abartarak bir şeyler koymak istemiyorum. Oyuncularımın karakterlerini sahada görmek istiyorum. Olağandışı bir şey istemiyorum. Rakiple kora kor oynamaya çalışacağız. Zaman zaman belki daha üstün olacaklar ama maç bittiği zaman işimizi yapmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

ÇALHANOĞLU: GÜZEL BİR MAÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya maçının kendisi için çok daha farklı bir karşılaşma olacağını söyledi.

Çalhanoğlu, İtalya maçına hazır olduklarını belirterek, "Yarın bizim için özel bir maç, benim için ayrıca özel bir maç olacak. İtalya'da olduğumuz ve takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım için çok mutluyum. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Buraya kadar geldik, bugünü bekledik, yarın inşallah sahaya çıkıp en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz. İnşallah puanla ayrılırız" ifadelerini kullandı.