Karaca Kültür Merkezi’nde yılın ilk resim sergisi açıldı. Senso De Arte isimli karma resim sergisi sanatseverlerin ilgisiyle karşılandı.

'Senso De Arte' ziyaretçilerini bekliyor

TÜRKAN ŞİŞOĞLU

İzmir’de Karaca Kültür Merkezi’nde yılın ilk resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı. Azeri ressamlar Rahim Mammadov ve Nazım Mammadov ile ressam Ayşe Gürpınar’ın Senso De Arte isimli karma resim sergisi, sanatseverlerin ilgisiyle karşılandı. 23 eser bulunan sergi, 9 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

Açılış konuşmasını yapan ressam Nazım Mammadov, mistik ve sürrealisttik çalışmalar yaptığını belirterek, “2017 tarihinden itibaren İzmir’deki galerilerle çalışıyorum. Daha önce Swiss Otel gibi galerilerle çalıştım. Karaca Kültür Merkezi'nde karma sergilere katılmıştım ancak teklif gelince babam olan Rahim Mammadov ve öğrencimiz olan Ayşe Gürpınar ile birlikte üçlü bir sergi açtık. İzmir çok özel bir şehir, Azerbaycan’dan geldik ama burası bizim şehrimiz gibi hissediyoruz. Sanatsal çalışmalarımızı bu şehirde devam ediyoruz. Ayşe Gürpınar; dünya, çocuk gibi daha psikolojik konular üzerinde çalışırken ben mistik ve sürrealisttik etkilerle çalışıyorum. Babam ise daha akademik şekilde çalışıyor. Resimlerde de bu izleri görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Karaca Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya ise, “2021 in ilk sergisini açtık. Pandemi koşulları altında böyle bir sergi yapabilmek bile büyük bir başarı, İzmir’de yeni açılan sergiler bildiğim kadarıyla yok hepsi ertelendi. Sanatçı dostlarımızla beraber sanatın yaşadığını göstermenin önemli olduğunu düşündük ve serginin açılışını gerçekleştirmek istedik. Buradaki tüm eserler gerçekten görülmeye değer eserler. Gelen tüm dostlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.