Şenyaşar ailesi, tutuklu Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmemesi üzerine yaklaşık 850 gün önce başlattıkları adalet nöbeti eylemlerini Ankara’ya taşıma kararı aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Şenyaşar ailesi, adalet nöbetini Ankara'ya taşıyor
Yaklaşık 5 sene önce AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili 848 gün önce Urfa'nın Suruç ilçesinde adalet nöbetine başlayan Şenyaşar ailesi, eylemlerini Ankara'ya taşıma kararı aldı. 
 
Olaya ilişkin görülen davanın bugün Malatya’da yapılan 2. duruşmasının ardından Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, kısa süre içinde annesi Emine Şenyaşar ile beraber Ankara’ya gideceklerini ve eylemlerine başkentte devam edeceklerini duyurdu:
 
“5 yıldır Urfa’da bir adalet mücadelesi veriyorduk ve bunun sonucunda bir dava açıldı. Yargılama Malatya’da yapılıyor. 8 yıl boyunca onlarca dosya savcısı değişti. Bugün de Malatya’da davaya bakan heyetin değiştiğini öğrendik. Bundan sonra başka bir heyet dosyaya bakacak. Daha önce adil bir yargılama kararı çıkmaması durumunda Urfa’da adliye binası önünde sürdürdüğümüz nöbeti Ankara’ya taşıyacağız demiştik. Bu kararımızın arkasından duracağız ve yakın zamanda annem ile birlikte Ankara’ya giderek, adalet nöbetini orada sürdüreceğiz.” 
 
Bugün görülen duruşmada mahkeme davayı 6 Ekim’e ertelerken tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
 
 
NE OLMUŞTU?
 
14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları Bir Milyoncular Çarşısında Şenyaşar ailesine ait İstanbul Pazarı dükkanındaki aile fertlerine silahlı saldırısında Celal, Adil, Ferit, Fadıl ve Mehmet Şenyaşar kardeşler yaralanmıştı. Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şenyaşar ailesi bireylerine yönelik saldırı burada da devam etmişti. Hastaneye çocuklarını görmeye giden Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar hastanede öldürülmüş, diğer kardeşler ise ağır yaralanmıştı.
 
Katliamda kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, iki ay önce yapılan seçimlerde Yeşil Sol Parti'den Urfa Milletvekili seçildi.