SeraPool patronunun kadın emekçiye uyguladığı şiddet kınandı

DİLAN ESEN

Pendik SeraPool işçileri dün patronları tarafından bir kadın emkçiye yönelik sözlü ve fiziksel şiddeti kınadıklarını ve grevlerine devam edeceklerini belirten bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamadai üç gün çalıştıktan sonra işten çıkarılan Gül Çoban, bu çalıştığı sürenin hakkı olan yevmiyenin yatmadığını öğrenmesi üzerine konuşmaya gittiği patron tarafında boynundan tutup ittirildiği ifade edildi.

SeraPool işçileri adına basın açıklamasını yapan Cam Keramik İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Filiz Ateş, kadınların fabrika içerisinde ağır iş koşulları altında çalıştıklarını vurgulayarak, "Kadın işçilerin kötü iş koşullarına karşı sendikalaşmak için attıkları her adımda karşılarına çıkan her engele karşı direnmeleri, ilk günden beri göz dağı verilmek istenmesi, kadınlara yönelik eşitsizliğin bir parçasıdır. Ama bunlar kadın işçilerin mücadelesini durdurmaya yetmeyecektir. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Kadın arkadaşlarının yanında olduklarını belirten Ateş " SeraPool patronu bilsin ki yıllarını bu fabrikaya vermiş olan işçileri yok sayarak üretim yapamaz. Üretim istiyorsan sendikayı tanı, üretim başlasın" diyerek sözlerini bitirdi ve kamuoyunu desteğe çağırdı.

SeraPool işçilerinin basın açıklamasına Çan ortaklık işçileri, kadın dernekleri, çeşitli parti ve dernekler destek verdi.