Serbest bırakılan Şansal'dan Erdoğan'a gönderme: Biz yeğen değiliz ki...

Kuzey Kıbrıs'a girişinde üzerinde hintkeneviri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal, suçunu kabul etti ve 40 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Türkiye'de yakalanmadığına sevindiğini söyleyen Şansal, Tayyip Erdoğan'ın esrarla yakalanan ve tahliye edilen yeğenine de gönderme yapmayı ihmal etmedi. Şansal, "Biz yeğen değiliz ki 50 kg ile yakalanalım" dedi.

Kefaletinin ödeyen Şansal gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir cahillik yaptım ve pişmanım ama en sevindiğim konu beni Türkiye’de yakalamamış olmaları. KKTC yargısı Türkiye’den 50 yıl önde” dedi.

İLK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Şansal, önceki gün Ercan Havaalanı’nda narkotik köpeği Cindy’nin uyarısı üzerine durdurulmuştu. Polise, cebinden çıkardığı 6 gram hintkenevirini veren Şansal dün çıkarıldığı mahkemede, “İstanbul’da öğrencilerimden birinin üzerinde bulmuştum, cebime koydum ve unutmuşum” demişti.

Şansal, bugün ikinci kez çıkartıldığı mahkemede, ilk ifadesini değiştirerek uyuşturucu kullandığını itiraf etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Hâkimi Meltem Dündar, savcılığın da itiraz etmemesi üzerine Şansal’a duruşmalar görülünceye kadar yurt dışına çıkış yasağı koydu. Şansal’ın pasaport ve varsa diğer seyahat belgelerine el konulmasına karar veren Hâkim Meltem Dündar, haftada bir gün emniyete imza vermesi ve mahkemeye 40 bin lira nakit teminat ödemesi karşılığında sanatçının tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasına karar verdi.

Mahkemeden Barbaros Şansal için karar verildi

Barbaros Şansal 'uyuşturucu' iddiasıyla gözaltına alındı