Antalya’da yaşayan Semra Sönmez, serebral palsi hastası oğlu Mehmet için evde yaptığı yemekleri ve el nakışlarını Twitter üzerinden satıyor. Sönmez, masrafları karşılamakta zorlandığını kaydederek tek amacının Mehmet’i daha iyi bir duruma getirmek olduğunu söylüyor

Serebral palsi hastası oğlu için yaptıklarını Twitter’dan satıyor

DİLARA ŞİMŞEK

Antalya'da yaşayan Semra Sönmez, halk dilinde ‘beyin felci’ olarak adlandırılan serebral palsi hastası oğlu 9 yaşındaki Mehmet Ercan ile hayat mücadelesi veriyor. Sönmez, Mehmet’in tedavisi için evde yaptığı yemeklerin ve el nakışlarının sosyal medya üzerinden satışını gerçekleştiriyor.


Kepez ilçesinde serabral palsi hastası oğlu ile birlikte yaşayan Semra Sönmez, 4 sene önce Mehmet’in geçirdiği ameliyata kadar evlere temizliğe giderek geçimini sağladı. Ancak Mehmet’in ameliyattan sonra ciddi bir bakıma ihtiyaç duymasının ardından Sönmez, işine devam edemedi.

Oğlunun masraflarını karşılamak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını söyleyen sönmez Twitter üzerinden evde yaptığı tarhana, erişte, mantı, içli köftenin yanı sıra el nakışları da satıyor.
Masrafları karşılamakta artık zorlandığını söyleyen Sönmez, “Gelir düzeyim normalin çok altında. 10 Eylül’de Mehmet’in tedavileri tekrar başlayacak. Fizik tedavi ve yurtdışından getirttiğimiz ilaçlar var. Benim yine devam etmem lazım ama artık tökezledim” dedi.

Sönmez, Mehmet’in günlük en az 2 saat fizik tedavi alması gerektiğini ifade ederek “Devlet haftada sadece 2 saat fizik tedaviyi karşılıyor ve bu çok yetersiz. Benim de ciddi sağlık sorunlarım var. Tek amacım Mehmet’i daha iyi pozisyona getirmek, hayatını kendini idame ettireceği duruma getirmek istiyorum” diye konuştu.

Semra Sönmez’e Twitter’dan @smrasnmez kullanıcı adıyla ve 0555 889 69 10 numarasından ulaşılabilir.