Amerika Açık'ın son turnuvası olacağını daha önce açıklayan Serena Williams, üçüncü tur maçında Avustralyalı Ajla Tomljanovic'e mağlup olarak turnuvaya ve tenis kariyerine veda etti. Tenis ve spor tarihinin en büyük isimleri arasında yer alan Williams, maç sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Serena Williams, tenise veda etti
Fotoğraf: Depophotos

Ağustos'un ilk haftasında Vogue için yazdığı makalede Amerika Açık'ta son kez kortlara çıkacağını ve turnuva sonunda tenis kariyerini noktalayacağını açıklayan Serena Williams için veda gecesi yaşandı.

Kariyerinin son turnuvası olan Amerika Açık'ın ilk turunda Danka Kovinic'i 6-3'lük iki setle 2-0 geçen, ikinci turda dünya 2 numarası Anett Kontaveit'i 7-6, 2-6 ve 6-2'lik setler sonucu 2-1 yenen Serena Williams için veda üçüncü turda yaşandı. 40 yaşındaki Amerikalı raket, üçüncü tur maçında Avustralyalı rakibi Ajla Tomljanovic'e 7-5, 6-7, 6-1'lik setler sonucu 2-1 yenilerek turnuvadan elenip tenis kariyerine nokta koymuş oldu.

30 BİN KİŞİ VEDASINI İZLEDİ

Dünyanın en büyük tenis stadumu olan Arthur Ashe'de oynanan Serena Williams'ın maçını, ilk iki turda olduğu gibi yaklaşık 30 bin kişi takip etti. Kariyerinin 1014. ve son maçına çıkan Serena Williams, maç sırasında ve sonunda yoğun destek aldı.

1999 yılında ilk grand slamini kazandığı Amerika Açık'ta tenis kariyerini noktalayan Serena Williams, mücadelenin ardından verdiği kort için röportajda gözyaşlarını tutamadı.

Serena Williams veda konuşmasında, “Bugün burada ve yıllardır yanımda olan herkese teşekkür ederim. Her şey anne ve babamla başladı. Onlara minnettarım. Baba, biliyorum ki şu anda beni izliyorsun. Teşekkürler. Sanırım bunlar mutluluk gözyaşları, yani umarım öyledir. Venus (kardeşi) olmasaydı Serena olmazdı. Bugün burada olmamın tek ve en önemli sebebi Venus Williams'tır. Teşekkürler Venus. Hepinize teşekkürler. Hayatımda yaşadığım en güzel süreçti” dedi.

TARİHİN EN BAŞARILI SPORCULARINDAN

Serena Williams, 1995 yılında başladığı profesyonel tenis kariyerinde büyük başarılara imza attı.

Toplam 23 grand slam zaferi bulunan Williams, 4 olimpiyat altın madalyası (1 kez tekler, 3 kez çiftler) ve 73 tekler şampiyonluk kazandı.

Williams, bir başka efsane Steffi Graf’ı geride bırakarak 24 grand slami bulunan Margaret Court'un ardından en fazla grand slam kazanan tenisçi oldu.