Türkiye Kupası’nı kazanarak 9 yıllık kupa hasretini sonlandıran Fenerbahçe’de gözler yeni teknik direktöre çevrildi. Kanarya üç isimle görüşürken adaylardan öne çıkan isim Sergen Yalçın. Kanarya’nın tecrübeli teknik direktörle 1+1 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Sergen Yalçın, Fener’e yakın
Fotoğraf: Depo Photos

Mahir KANAAT

2022-2023 sezonunda Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan, Türkiye Kupası’nda ise şampiyonluğa ulaşarak dokuz yıllık kupa hasretini bitiren Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları başladı. 

Jorge Jesus ile karşılıklı anlaşarak yolları ayıran sarı-lacivertli ekip teknik direktör arayışını bir an önce sonlandırmak istiyor. Sarı-lacivertliler; Mircea Lucescu, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın ile görüşme halinde. Bu üç isimden öne çıkan aday ise Sergen Yalçın. 

Yalçın’la görüşmelerinde ciddi yol alan yöneticiler, tecrübeli teknik adamla 1+1 yıllık sözleşme imzalamak istiyor. 2021-2022 sezonunun ortasında Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra hiçbir takımı çalıştırmayan Yalçın da Fenerbahçe’nin teklifine oldukça sıcak. 

YALÇIN OLDUKÇA İDDİALI

Beşiktaş’ta geçirdiği tek tam sezonda kısıtlı kadroya rağmen şampiyonluk ve Türkiye Kupası kazanan Sergen Yalçın, Fenerbahçe’de de aynı başarıyı yakalamak istiyor. 50 yaşındaki tecrübeli antrenör, daha önce katıldığı bir programda iddialı bir biçimde, ‘‘Ben daha çok kupa kazanırım, kendime ve ekibime çok güveniyorum’’ diye konuşmuştu. 

Kanarya’nın Sergen Yalçın ile anlaşamaması durumunda ise Mircea Lucescu veya Abdullah Avcı isimlerine yönelmesi bekleniyor. Ancak Lucescu, Türkiye’deki kaotik ortam nedeniyle gelmeye sıcak bakmıyor. Trabzonspor ile şampiyonluk yaşadıktan sonra düşüşe geçen  Abdullah Avcı ise ulusal takımda olası Kuntz ayrılığında bir numaralı aday. 

İLK TRANSFER YAPILDI

Ayrıca teknik direktör arayışını sürdüren Fenerbahçe, transfer dönemine de başladı. Sarı-lacivertli ekip, yeni sezonun ilk transferini gerçekleştirdi. Kanarya, Glasgow Rangers ile yollarını ayıran Ryan Kent ile dört yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Tranfserin duyrulduğu videoda açıklamalarda bulunan Kent şu ifadeleri kullandı: 

‘‘Tüm Fenerbahçe taraftarlarına merhaba. Ben Ryan Kent. Öncelikle kulübümüz için kupanın kazanılmasında pay sahibi olan tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum. Yeni sezonla ilgili konuşmak gerekirse, Fenerbahçe’nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk hedefimiz, önümüzdeki ay oynayacağımız TFF Süper Kupa’yı kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte yeni sezon hazırlıklarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın.’’ 

***