Sermayeyi destekleme paketine tepki: Halk, sağlık krizinde savunmasız bırakılıyor

Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantının ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 maddelik ekonomik tedbir paketini açıkladı. 65 yaş üstü vatandaşlara maske ve kolonya dağıtılacağını anlatan Erdoğan, koronavirüsten etkilenen şirketlere yönelik 100 milyarlık destek paketini açıkladı.

Sermayeyi desteklemem paketine ilk tepki SOL Parti'den geldi. SOL Parti'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Halkın vergileriyle toplanan birikim sermayeye aktarılıyor. Halk, sağlık krizinde savunmasız bırakılıyor." denildi.

Ekonomi Profesörü Hayri Kozanoğlu da sosyal medya hesabından paket ile ilgili açıklama yaptı. Kozanoğlu, "Ayrıntılar bir yana işin vehametini kavramış bir görünüm yok!" dedi.

Alper Taş ise "Can simidi atılanlar yine sermaye sınıfı, başının çaresine bakması istenenler yine emekçiler" yorumunda bulundu.

İktisatçı Yalçın Karatepe de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Hayretle hala somut tedbir bekliyor olmama şaşırıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise ayrılan yetersiz olduğuna dikkat çekti. Tekin, "Ekonomiyi desteklemek için Almanya 600 milyar, İngiltere 400 milyar, AB Komisyonu 480 milyar dolar ayırdı. Erdoğan'ın açıkladığı paket 15 milyar dolar. Gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 2'si kadar. Yetersiz." ifadelerini kullandı.

CHP'li Aykut Erdoğdu, "Bu ekonomik paket kalp krizi geçiren hastaya aspirin veriyor" yorumunda bulundu.

HDP'li Garo Paylan "İşsize destek yok. Ne var? 65 yaşından büyüklere kolonya" yorumunda bulunarak pakete tepki gösterdi.